HHC'09 uit Oudheusden heeft Senad Hadzic voor komend seizoen aangesteld als trainer. Voor de Waalwijker, de laatste tien jaar aktief voor WSC, is het zijn eerste klus als hoofdtrainer. Foto: Wout Pluijmert
HHC'09 uit Oudheusden heeft Senad Hadzic voor komend seizoen aangesteld als trainer. Voor de Waalwijker, de laatste tien jaar aktief voor WSC, is het zijn eerste klus als hoofdtrainer. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

"Alles in goed overleg met mijn spelers"

  Sport

Senad Hadzic staat voor het eerst als hoofdtrainer op eigen benen. De Waalwijker is op technisch vlak eindverantwoordelijk bij vierdeklasser HHC'09.

OUDHEUSDEN - Senad Hadzic is op maandagavond op het sportcomplex van WSC als wij contact met hem zoeken. Hij is er trainer/leider van JO8, het team waarin zijn zoon Benjamin actief is. "Nu ik trainer ben bij HHC'09 kan ik hier niet altijd zij, maar dat wordt goed opgevangen. Op zaterdag ben ik er wel altijd bij om het team te begeleiden. Hadzic kwam al in januari 2018 rond met HHC'09, dat op dat moment nog een degelijke middenmoter in de vierde klasse was. "De ploeg deed het tot dan goed maar viel na de winterstop geweldig terug. Op een bepaald moment had ik voor mijzelf de knop omgezet. Vierde of vijfde klasse, ik ga er gewoon tegenaan. Vierde klasse is heel mooi, maar in de vijfde klasse was ik er ook voor honderd procent voor gegaan." Hij ging niet in op het verzoek van HHC'09 om het in de eindfase van de ontslagen trainer Eugène van der Heijden over te nemen. "Ik loop al meer dan tien jaar rond bij WSC en ik wilde op een fatsoenlijke wijze afscheid nemen." Uiteindelijk heeft Frank Hendriks, de trainer van het tweede elftal van HHC'09, het keurig afgemaakt, heeft het team het uit bij Gloria gered en is vierdeklasser gebleven. "Telkens als ik met het tweede elftal van WSC klaar was, keek ik eerst hoe het met HHC afgelopen was. Gelukkig is het gelukt, want HHC'09 hoort echt in de vierde klasse."

Hadzic keek in het voorjaar al wat rond om te zien of hij zijn nieuwe ploeg kon versterken. "Ik heb in de loop der jaren een aardig netwerk opgebouwd. Ik werkte onder meer bij SC 't Zand in Tilburg en andere clubs. Maar spelers werden steeds voorzichtiger toen voor HHC degradatie naar de vijfde klasse dreigde. Daar wilden zij niet in gaan voetballen. Ik heb dat verhaal losgelaten en heb besloten met de eigen jongens uit Oudheusden verder te gaan. Er zijn nog wel twee jongens gekomen. Een jonge keeper van RKDVC en een spits van FC Tilburg."

Natuurlijk moesten spelers en trainer even aan elkaar wennen. "Ik werk nu vijf weken met de jongens en ik vind dat er echt stappen gemaakt worden. Ik heb keuze genoeg, want ik werk samen met mijn assistent met 28 spelers van het eerste en tweede elftal." De werkwijze van Senad Hadzic is duidelijk anders dan in het verleden met trainers bij HHC'09. "Ik kies voor mijn eigen lijn. Mijn spelers betrek ik bij veel van mijn opvattingen. Ik weet als zijn niet achter mijn keuzes staan dat het toch niet gaat gebeuren. Zo laat ik mijn groep bijvoorbeeld de aanvoerder van het team kiezen. Dat geeft draagvlak, naar hem luisteren zij omdat zij hem hebben gekozen."

"Ik heb een dikke streep onder het vorig seizoen gezet. Wij slaan met zijn alleen een nieuw boek open en gaan keihard werken en aan de slag. Ik heb de jongens eraan herinnerd dat zij destijds op voetbal zijn gegaan omdat zij het leuk vinden. Nou, laat het nu dan maar eens zien. Hoewel, simpel voetballen is het moeilijkste wat er is. Spelers kiezen nogal eens de verkeerde oplossingen."

De resultaten zijn goed. Zondag werd van OSC'45 met 4-3 gewonnen maar de eerste bekerwedstrijd werd met 1-0 van FC Drunen verloren. Deze week werd nog een oefenwedstrijd tegen WSC gespeeld. Zondag de laatste test tegen derdeklasser Zwaluw VFC voordat de competitie begint. Een aantal spelers krijgt nog de kans om zich te laten zien. Daarna gaat het beginnen.

Meer berichten