Trainster Nicolette Slot heeft een speciale cursus gevolgd over hoe je mensen met dementie kunt laten genieten van de natuur!
Trainster Nicolette Slot heeft een speciale cursus gevolgd over hoe je mensen met dementie kunt laten genieten van de natuur! (Foto: )

Bewegen met hersenproblematiek

  Sport

Stichting de Schroef verzorgt samen met Contour de Twern en Dementie Vriendelijke Gemeente (DVG) een aantal beweegactiviteiten in de 'Week van de dementie'. Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van bewegen op dementie. Daaruit blijkt dat bewegen de kwaliteit van leven vergroot en het ziekteproces iets kan afremmen.

DRUNEN - Naast dat de organisatie graag beweegactiviteiten wil bieden aan mensen met hersenproblematiek, wil deze ook wat kunnen betekenen voor de mantelzorger. Voor hen is dit beweegmoment een kans om ervaringen uit te wisselen en tegelijkertijd zelf (ondersteunend) mee te bewegen en zo ook vooral een leuk moment te hebben met degene die je verzorgd.
Op 27 september om 14.00 uur staat er Nordic Walking op het programma. De start is bij Eetcafé de Klinkert in Drunen met koffie. Nicolette Slot (Wandeltrainer en Oefentherapeut Mensendieck) neemt de stokken mee. Het is de bedoeling dat zowel mantelzorgers als mensen met hersenproblematiek deelnemen, zodat het voor de trainer behapbaar blijft en de mantelzorgers ervaringen kunnen uitwisselen. Onder het wandelen worden diverse oefeningen gedaan, waarbij natuurbeleving centraal staat. Wij stellen de trainster graag aan u voor:
Hallo Nicolette! Wat leuk dat je deze training gaat geven. Jij bent een bekend gezicht! Waar kennen we je van? "Ik ben benaderd door Buurtsportcoach Sebastiaan van Stichting de Schroef. We kennen elkaar al van diverse beweegprojecten. Ook stond ik een paar weken geleden in de krant. Ik ga namelijk ook de wandeling verzorgen voor mensen met dementie eerder in de 'Week van de dementie'."

Wat leuk dat je verschillende beweegactiviteiten aanbiedt. Wat is het verschil tussen wandelen en Nordic Walking en heb je je nog op een speciale manier voorbereid? "Met Nordic Walking train je meer spieren, maar de belasting op je spieren is minder. in mijn omgeving kom ik regelmatig mensen met dementie tegen, dus ik weet wat ik kan verwachten. Daarnaast heb ik een speciale cursus gevolgd over hoe je mensen met dementie kunt laten genieten van de natuur!"
Heb je er een beetje zin in? "Ja ik heb er zeker zin in! Al vind ik het ook spannend. Ik heb nog niet eerder een specifieke groep begeleid met mensen met geheugenproblematiek. Gelukkig zijn de mantelzorgers ook uitgenodigd, zodat we er met z'n allen een leuke en verantwoorde activiteit van kunnen maken."
Iedereen kan zich aanmelden. Mail gewoon je naam en je leeftijd naar: infoheusden@contourdetwern.nl. Vergeet ook niet de naam en leeftijd van de deelnemers op te geven. Aanmelden kan ook telefonisch: 0416-373670. Deelname is gratis.
Meer info: Marion Arends (Contour de Twern) op 06-22605676, of Sebastiaan Verweijen (Stichting de Schroef) op 06-23869879. Bij voldoende animo bekijkt de organisatie of de les ook structureel aangeboden kan worden. Dan wordt wel een vergoeding gevraagd.

Meer berichten