Ponyclub De Duinrakkertjes en Paardenvereniging De Echo bestaan respectievelijk 50 en 85 jaar. Op de foto de reüniecommissie.
Ponyclub De Duinrakkertjes en Paardenvereniging De Echo bestaan respectievelijk 50 en 85 jaar. Op de foto de reüniecommissie. (Foto: )

Feest bij Ruitersport Vereniging Heusden

  Sport

Ongeveer anderhalf jaar geleden zijn een aantal leden van de Ruitersport Vereniging Heusden op het idee gekomen om in het kader van de jubilea van Ponyclub De Duinrakkertjes (50 jaar) en Paardenvereniging De Echo (85 jaar) een reünie te organiseren in hetzelfde weekend als ook het jaarlijks Heusden Ruiter Festijn wordt gehouden.

ELSHOUT - Het Heusdens Ruiter Festijn is al sinds jaar en dag een geweldige dag voor de paarden.sport en iedereen die in de gemeente Heusden betrokken is bij de paardensport. Een mooi evenement om de reunie aan te koppelen, zo is de commissie van mening. Ad Muller, bestuurslid van RSVH, is aan de slag gegaan met Jan van Drunen, Corry van Keulen, Hellen Junggeburth, Tiny Keuninx en Mirjan van Heesbeen om een feestavond te organiseren op vrijdag 14 september. Al deze coryfeeën hebben een lange verbondenheid met één van beide verenigingen. Dat willen ze graag overbrengen en de reünie leent zich daar natuurlijk uitstekend voor. De Ruiter Reünie vindt plaats op de nieuwe locatie in de rijhal van de RSVH aan de Dekkerseweg in Elshout. "Iedereen uit de gemeente Heusden, die zich betrokken voelt bij de paardensport, is vanaf 20.00 uur van harte welkom op deze feestavond.", stelt Hellen Junggeburth, die al vanaf haar jongste jeugd ponyclub ademt, zoals ze zelf zegt.
De taken in de commissie werden verdeeld en nu staat de vereniging aan de vooravond van de feestavond. "De aanmeldingen stroomden de afgelopen weken binnen", aldus Corrie van Keulen en Mirjan van Heesbeen, die zich ook samen met Tiny Keuninx inzet voor een prachtige fotoreportage over beide verenigingen door de jaren heen. "We hebben veel oud materiaal van leden en oud-leden gekregen, die we verwerken in de reportage, maar we hebben ook in onze eigen fotoboeken nog een hoop leuke foto's kunnen terugvinden", aldus Tiny. Er is actief gezocht naar oude uniformen en geregeld kwamen de verhalen aan de vergadertafel weer op de concoursen uit lang vervlogen tijden uit. Jan van Drunen en Ad Muller houden zich voornamelijk bezig met de opbouw van de tent en alle voorbereidingen van het terrein.
De beide verenigingen kennen een lange geschiedenis en zijn in 2014 een fusie aangegaan om hun krachten te bundelen. In de loop der jaren zijn de beide clubs al veel samen opgetrokken en werd er al geoefend op hetzelfde terrein en deelden ze het clubhuis. Nu is er een mooie rijhal in gebruik aan de Dekkerseweg in Elshout, die de beide verenigingen uit eigen middelen met heel veel steun van sponsoren hebben weten te realiseren. Een prestatie van formaat.
De Ruiter Reünie is natuurlijk niet alleen bedoeld voor (oud)-leden en liefhebbers van de paardensport, maar is ook juist bedoeld voor de leden van nu en de jeugd. Ook zonder aanmelding is iedere liefhebber (met partner en kinderen) aanstaande vrijdag vanaf 20.00 uur van harte welkom. Hoe meer liefhebbers, hoe leuker het feest!

Meer berichten