Sparta-doelman Roy Kortsmit groeide in het Mandemakers Stadion uit tot de man van de wedstrijd. Hij hield zijn doel schoon en trok de 0-1 overwinning over de streep. Foto: Alexander de Pefffer
Sparta-doelman Roy Kortsmit groeide in het Mandemakers Stadion uit tot de man van de wedstrijd. Hij hield zijn doel schoon en trok de 0-1 overwinning over de streep. Foto: Alexander de Pefffer (Foto: )

RKC beloont zichzelf niet

  Sport

Voor de tweede thuiswedstrijd dit seizoen kwam vrijdag Sparta Rotterdam op bezoek in het Mandemakers Stadion. In een boeiende wedstrijd waarin het spel op en neer golfde trok RKC aan het kortste eind. Deze week mag de ploeg van Fred Grim de lange reis maken naar Leeuwarden voor de uitwedstrijd tegen SC Cambuur.

WAALWIJK - Trainer/coach Fred Grim wijzigde zijn basiselftal op twee punten. Seys en debutant Walian stonden in de basis op de plek van de geblesseerde Maatsen en Tahiri. Beide teams begonnen onder toeziend oog van ruim 2400 supporters aftastend aan de wedstrijd. Het was de uitploeg die de score opende. Na een kleine twintig minuten spelen bracht Rayhi de Rotterdammers op voorsprong. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot de aanvaller fraai raak en liet hij Vaessen kansloos. Vlak voor rust hadden de Waalwijkers de gelijkmaker op de schoen. Spits Mario Bilate stond na een uitstekende pass van Vermeulen oog-in-oog met doelman Roy Kortsmit. Laatstgenoemde kwam met een knappe redding als winnaar uit het onderlinge duel. De tweede helft was nog geen minuut oud of RKC kreeg opnieuw een grote mogelijkheid. Opnieuw was het Bilate met de kans, maar helaas voor de Geelblauwen bracht Kortsmit wederom redding. Na een overtreding op invaller Koenraat in de 63ste minuut mocht Kevin Vermeulen aantreden voor een penalty. De middenvelder koos de rechterhoek, de hoek waar ook Kortsmit in dook. De doelman keerde de strafschop en behoedde zijn ploeg voor de gelijkmaker. De thuisploeg voerde nogmaals de druk op en het publiek ging er nog maar eens achter staan. Het mocht niet baten, de kansen werden niet verzilverd waardoor Sparta Rotterdam de 0-1 over de streep trok.

SC Cambuur
In het vorige voetbalseizoen stelde de club uit Leeuwarden halverwege de competitie René Hake aan als nieuwe trainer. Hij was destijds de opvolger van de ontslagen Marinus Dijkhuizen. Na drie wedstrijden in het nieuwe seizoen gespeeld te hebben, staat de ploeg van Hake op een keurige tweede plek op de ranglijst. Waar in de openingswedstrijd nog met 2-2 gelijk werd gespeeld tegen N.E.C. Nijmegen, wonnen de "Herten' de twee volgende wedstrijden. Er werd thuis nipt van Jong AZ gewonnen (1-2) en SC Cambuur won ruim op bezoek bij TOP Oss (1-3).

RKC supporters die de ploeg van trainer Fred Grim naar Leeuwarden achterna willen reizen, kunnen in de RKC fanshop speciale autokaarten kopen. Voor deze wedstrijd geldt een autocombi en deze tickets kosten 12,50 euro per stuk. De supportersvereniging zal bij voldoende animo ook nog een busreis organiseren. Houd hiervoor de kanalen van de supportersvereniging goed in de gaten.

Meer berichten