Archieffoto uit een duel van FC Drunen (in rood shirt). De Drunenaren willen de opmars die in maart is ingezet verder doorzetten. Zondag werd knap met 1-0 van HHC'09 gewonnen. Foto: Wout Pluijmert
Archieffoto uit een duel van FC Drunen (in rood shirt). De Drunenaren willen de opmars die in maart is ingezet verder doorzetten. Zondag werd knap met 1-0 van HHC'09 gewonnen. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

FC Drunen zet opmars verder door

  Sport

Ook de voetbalclubs in deze gemeente zitten vol in de voorbereiding op het seizoen 2018-2019. De eerste bekerwedstrijd is achter de rug. FC Drunen is de kleinste club maar heeft duidelijk wel de ambitie om het weer beter te doen dan het vorig seizoen.

DRUNEN - FC Drunen heeft vanaf medio 2017 een trainer met een echt rood/wit hart. Ali Albayrak leeft voor FC Drunen. Hij haalde speciaal het trainersdiploma om zijn club te kunnen helpen. En er is een klik tussen hem en de spelersgroep. Aan het einde van het vorig seizoen kreeg FC Drunen iets onverslaanbaars waardoor het de onderste regionen verliet en omhoog kroop tegen de middengroep aan.

FC Drunen heeft een abonnement op de vijfde klasse maar maakt af en toe een uitstapje omhoog. De laatste keer vijf jaar geleden. Ali Albayrak heeft een goed gevoel bij zijn huidige groep. Zondag won het team de bekerwedstrijd tegen de buren HHC'09 uit Oudheusden met 1-0. "Dat was een goede uitslag. HHC speelt in de vierde klasse en op de overwinning was niets aan te merken. Voor mij was het ook een beetje prestige, want ik ken veel jongens uit Oudheusden. Zij wilden graag van mijn team winnen, maar ik had FC Drunen goed scherp gezet. De gevierde man aan Drunense kant was Samet Karabina, die tien minuten voor de rust koel bleef en een strafschop benutte. Albayrak prijst zijn spelers, die de uitgezette tactiek tot in detail hebben uitgevoerd. "Tegen hoger gekwalificeerde ploegen moet je slim zijn, alleen dan zijn er kansen om te winnen." Precies een maand is Albayrak met zijn groep aan de slag. Het team heeft meer armslag gekregen want er zijn vijf spelers aan de selectie toegevoegd. "Wij kunnen nu verder gaan groeien. In alle linies is er versterking bijgekomen." Het kleine FC Drunen is blij met elke nieuwe speler en de komst van deze groep nieuwelingen geeft de club een flinke impuls. "Er is nu voor een aantal posities in alle linies flink concurrentie en dat maakt de groep alleen maar sterker. Spelers moeten nu knokken voor hun plaats." Deze week komt er nog een nieuwe speler bij. "Het moet een talent uit Polen zijn. Ben benieuwd hoe zijn niveau op de training is, dat heb ik snel genoeg gezien. Ik heb er in het verleden meer goede bij een club zien komen."

Zaterdag en zondag komen de streekclubs in actie voor hun tweede poulewedstrijd in het toernooi om de KNVB-districtsbeker. Op zaterdag is het Willem II amateurs-RKDVC, Well-Vlijmense Boys en ONI-Haarsteeg. Zondag volgen dan nog FC Drunen-Zwaluw VFC, OSC'45-HHC'09, WSJ-Nieuwkuijk, Wilhelmina-SC Elshout. Bij FC Drunen kijkt men uit naar het treffen met Zwaluw VFC, dat in de derde klasse uitkomt. Als het tactisch weer goed staat kunnen de Drunenaren misschien lang mee.

In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen nam RKDVC het op eigen veld op tegen zaterdag-derdeklasser NEO'25 uit Sprang-Capelle. Nadat het aanvankelijk redelijk gelijk opging was de thuisclub toch een stuk doeltreffender. De doelpunten kwamen van Sander van Engelen, Damian van Bijnen en Lars Kievits. Bij Vlijmense Boys wil het nog niet zo vlotten. "Het zit ook niet mee", laat trainer Hans Richters weten. "Wesley Paijmans raakte op de tweede training pittig geblesseerd. Ayoub Bakkali sluit pas deze week weer aan. De eerste bekerwedstrijd werd 1-1 gespeeld tegen Maliskamp. Zaterdag wordt het vervolgd met de wedstrijd tegen Well. Dan kan ik weer wat andere spelers een kans geven."

Meer berichten