Op de Wielerbaan in Nieuwkuijk kun je zondag genieten van paardensport van de hoogste plank.
Op de Wielerbaan in Nieuwkuijk kun je zondag genieten van paardensport van de hoogste plank. (Foto: )

Wat weegt maar liefst 700 kilo en is toch elegant?

  Sport

Benieuwd naar het antwoord? Je ziet het zondag 8 juli tijdens het jaarlijkse Paardenfestival op de Wielerbaan in Nieuwkuijk! Hier staan elegante paarden aan de start om de show te stelen. Tuigpaarden, Hackneys, Friezen én de echte zwaargewichten, stoere Koudbloeden, maken hun opwachting in diverse rubrieken. Zij worden deze dag beoordeeld op hun bewegingen, cadans, ritme en coördinatie.

NIEUWKUIJK - Deelnemers willen het publiek kwaliteit laten zien en kwaliteit laten de paarden zien bij veel enthousiast publiek en opzwepende muziek. Naast deze elegante krachtpatsers, komen ook de snelheidsduivels in actie met de samengestelde mensport, een spectaculair onderdeel op dit festival. Tijdens het traditionele streeknummer maakt u kennis met The Voice of Nieuwkuijk. Deelnemers beelden hun favoriete artiest uit, uiteraard begeleid met de muziek! Naast de paardensport wordt er gedacht aan de inwendige mens op het horecaplein en de kinderen vermaken zich op het springkussen, in de knutselhoek of in de schmink. Kortom, een sportief uitstapje voor het hele gezin!
Het Paardenfestival Nieuwkuijk begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Plaats van handeling is Wielerbaan de Heuvelen in Nieuwkuijk. Entree bedraagt 5 euro per persoon inclusief gratis consumptie, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
Kijk voor aanvullende informatie op de website van de organiserende vereniging: www.norbertusvlijmen.nl

Meer berichten