Tai Chi Chuan is geschikt voor kinderen die een meer competitieve uitdaging zoeken én voor kinderen die hierdoor juist worden afgeschrikt.
Tai Chi Chuan is geschikt voor kinderen die een meer competitieve uitdaging zoeken én voor kinderen die hierdoor juist worden afgeschrikt. (Foto: )

Tai Chi voor kinderen en volwassenen

  Sport

Na jarenlang Tai Chi lessen gegeven te hebben bij de Aleph, geeft Remco Goudswaard het stokje nu over aan Edwin van der Laan. Edwin heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt en geeft inmiddels al heel wat jaren les in de regio Tilburg. Bij de Aleph gaat hij naast de volwassenencursus Tai Chi en Qigong ook kindercursussen aanbieden.

DRUNEN - Qigong betekent letterlijk werken aan je levensenergie. Lichaam en geest worden getraind om de Qi te laten stromen en te versterken. Dit zorgt voor het verbeteren van de gezondheid, ademhaling, concentratie en gemoedsrust. Er zijn onder andere oefenseries tegen nek,- schouder- en rugklachten, slaapproblemen, spierblessures, hart- en circulatiestoornissen en stress, maar ook als je geen specifieke klachten hebt is Qigong heerlijk om te doen!
Tai Chi Chuan is een eeuwenoude Chinese krijgskunst en gezondheidsleer. Binnen de Chinese natuurfilosofie worden lichaam en geest als een eenheid gezien; alles wat we denken beïnvloed ons lichaam, alles wat we doen beïnvloed onze geest. Tai Chi Chuan is een bewegingskunst die ons bewust maakt hoe we deze eenheid kunnen versterken. Binnen de lessen wordt onder andere gewerkt aan het bewust worden van ons lichaam, ontspannen, zowel fysiek als mentaal, en het voelen van onze Qi.
'Bewegen als een tijger' voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Tai Chi Chuan is ideaal voor kinderen. Ze houden van leren, en leren snel, in het bijzonder als het leuk is om te doen en ze hun fantasie kunnen gebruiken! Tai Chi leert kinderen om te onthouden, te focussen en te denken met beweging. Wat voorop staat is plezier en het werken aan coördinatie, balans, kracht en lenigheid, lichaamsbewustzijn, aandacht en concentratie. De lessen bestaan uit een combinatie van fysieke inspanning, ontspanningsoefeningen, spel, zowel individueel als met elkaar waarbij inbeeldingsvermogen en expressiviteit aan de orde komen, en een serie gezondheidsoefeningen gebaseerd op voorbeelden uit het dierenrijk. In een latere fase wordt er geoefend met zwaard en stok.

Lesaanbod
Het lesaanbod Tai Chi en Qigong bij de Aleph is als volgt. Op maandagochtend is er een les Qigong van 09.15 tot 10.15 uur en een les Tai Chi van 10.15 tot 11.15 uur. Woensdagmiddag gaat het verder met Tai Chi voor kids (8 tot 12 jaar) 'Bewegen als een Tijger' van 13.30 tot 14.30 uur en van 14.30 tot 15.30 uur. De lessen starten in de week van 10 september. Voor meer info en opgave: www.de-aleph.nl.

Meer berichten