Ayoub Bakkali kapt en draait tot de verdediging van RKDVC bijna dol is. De talentvolle aanvaller van Vlijmense Boys krijgt de bal er toch niet in. De derby blijft op 0-0 steken. Foto: Wout Pluijmert
Ayoub Bakkali kapt en draait tot de verdediging van RKDVC bijna dol is. De talentvolle aanvaller van Vlijmense Boys krijgt de bal er toch niet in. De derby blijft op 0-0 steken. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Veroordeeld tot de nacompetitie

  Sport

In de regio wordt opmerkelijk veel aandacht besteed aan de hoogste klassering van een streekclub in de derde klasse C. Er wordt voorbijgegaan aan de keiharde strijd die clubs als Haarsteeg en vooral Nieuwkuijk onderin voeren.

VLIJMEN - Zondag stonden op het fraaie sportpark De Hoge Heide Vlijmense Boys en RKDVC tegenover elkaar. De thuisclub kon nog wel een puntje gebruiken om ervan verzekerd te zijn ook volgend seizoen derdeklasser te zijn. RKDVC speelde echt nergens meer voor. Aanvoerder Yannick van Zutphen werkte zich drie slagen in de rondte. Hij vertrekt aan het einde van het seizoen naar Emplina. Van Zutphen wil niet wachten tot RKDVC mogelijk weer het tweede-klasseniveau bereikt. In het eerste deel zorgde voor RKDVC Guus Beerens voor de meeste dreiging. Bij zijn eerste poging was het meteen raak. Op het advies van de Vlijmense assistent-scheidsrechter werd de treffer afgekeurd. Daarna was Vlijmense Boys tot de rust de baas. Aan de hand van Djemal Arikan en het grote talent Ayoub Bakkali werd het doel van Daan Dekkers bestookt. De sluitpost kon een ziedend schot van de nog altijd uitstekend voetballende routinier Erwin van Iersel alleen maar naast kijken. Vervolgens had hij geluk dat Bakkali te lang twijfelde bij het afronden van een beste kans. Omdat er niets op het spel stond waren er slechts 150 toeschouwers op het duel afgekomen. RKDVC zal dit seizoen rond de zevende plaats eindigen. Trainer John Meijs had op een paar posities hoger gemikt, maar zal blij zijn dat hij de nodige jeugdspelers een kans heeft kunnen geven. Hans Richters, die zondag nog met Vlijmen tegen Nieuwkuijk speelt, is tevreden met een plaats in de top van het rechter rijtje. Nieuwkuijk en Schijndel bepalen zondag wie twaalfde of dertiende wordt.
Een beetje vreugde en verdriet bij de beide vierdeklassers uit de regio. Vrolijke gezichten toch bij SC Elshout dat bezig is aan een prima seizoen, dat weliswaar net geen promotieplaats oplevert. Trainer Gilbert de Fijter wilde dit seizoen weer een stapje maken en dat is hem met het team gelukt. Overwerk voor HHC'09 dat degradatiewedstrijden moet gaan spelen.

Meer berichten