Tijdens een clinic leert niemand minder dan olympisch handbiker Jetze Plat de handbikers de fijne kneepjes van het vak. Op de foto van links naar rechts Dianne Vugts, haar buddy Charlotte Kosters en Jetze Plat. Foto: Met Licht Geschreven Fotografie
Tijdens een clinic leert niemand minder dan olympisch handbiker Jetze Plat de handbikers de fijne kneepjes van het vak. Op de foto van links naar rechts Dianne Vugts, haar buddy Charlotte Kosters en Jetze Plat. Foto: Met Licht Geschreven Fotografie (Met Licht Geschreven Fotografie)

Met de handbikebattle naar de top!

  Sport

Nog een paar maanden, dan doet Dianne Vugts uit Vlijmen mee aan een heuse handbikebattle. Strijdtoneel is de klim richting Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk. Met speciale fietsen voor rolstoelrijders, gaat ze de strijd aan met andere handbiketeams van revalidatiecentra.

VLIJMEN - De Toll-Bridge Bikers. Zo heet het team van Dianne van revalidatiecentrum Tolbrug uit Den Bosch, waar ze vecht om weer mobieler te worden én om mentaal om te kunnen gaan met de wending die haar leven nam na een val in bad, zeven jaar geleden.

Nachtmerrie
Als de valpartij tot aanhoudende pijn leidt, bezoekt ze het ziekenhuis. Vanaf dat moment volgen medische missers, miscommunicatie en onvermoede complicaties elkaar op. "Een nachtmerrie. Als in een slechte film, waarvan de afloop nu nog steeds ongewis is", vertelt Dianne. Ze onderging diverse hersteloperaties en kreeg fysiek en mentaal een enorme dreun.

Eindelijke begrip
Ze komt bij revalidatiecentrum Tolbrug in Den Bosch terecht. "Voor het eerst ervoer ik aandacht voor de impact die het allemaal op mijn leven heeft. Een multidisciplinair team bekommert zich om mij. Ik krijg onder andere hulp van een psycholoog en bewegingstherapeut. Zo fijn, het begrip!"

Dianne wordt opgemerkt door Arno van Noord, bewegingsagoog bij de Tolbrug. Arno: "Dianne hield er een sportief leven op na voor de val. Ik heb haar gevraagd mee te doen aan deze battle. Niet om het wedstrijdelement, maar wel om weer een doel te hebben. Te zien wat er nog wél kan en te ervaren dat sport en een beperking samen kunnen gaan."
Dianne gaat de uitdaging aan. Samen met een team van lotgenoten, allemaal met dezelfde vraag: hoe kan ik weer meedoen in het normale leven? Dianne: "Dat vraagstuk is soms nog zwaarder dan de fysieke pijn. Deze battle helpt ons daarbij. En hoewel er vele goede doelen zijn, waag ik het erop sponsors te vragen om de handbike te kunnen financieren zodat ik 14 juni die berg op kan!"

Alle steun is welkom

De Toll-Bridge Bikers gaan op 14 juni 2018 de strijd aan. Behalve intensief trainen, moeten de deelnemers zelf de speciale handbike financieren en sponsorgeld voor vervoer en verblijf regelen. Iedere bijdrage is welkom! Steun Dianne en doneer een bijdrage op rekeningnummer NL44ABNA 0244 7459 00 t.n.v. Jeroen Bosch Ziekenhuis o.v.v. 1529931 HBB. Ze is je zeer dankbaar! Volg Dianne ook op Facebook: Tollbridgebikers.

Meer berichten