Op zaterdag 7 en zondag 8 april presenteert WSV Waalwijk'82 de vijftigste editie van de Fellenoordtocht. De start is bij Partycentrum Wijnand van Delft in Drunen.
Op zaterdag 7 en zondag 8 april presenteert WSV Waalwijk'82 de vijftigste editie van de Fellenoordtocht. De start is bij Partycentrum Wijnand van Delft in Drunen.

Een halve eeuw Fellenoordtocht

  Sport

Op zaterdag 7 en zondag 8 april wordt voor de vijftigste keer de Fellnnoordtocht gehouden. Een jubileumeditie dus die van start gaat bij partycentrum Wijnand van Delft in Drunen!

WAALWIJK/DRUNEN - In de zestiger jaren werd de eerste Fellenoordtocht gehouden. Deze werd georganiseerd door de toenmalige Drunense Wandelvereniging De Duintrappertjes. Nadat de Duintrappertjes ophielden te bestaan, was het voortbestaan van de tocht niet zeker. Het was een alom bekende tocht, die jaarlijks grote aantallen wandelaars uit heel het land liet genieten van de mooie natuur van het natuurmonument De Loonse en Drunense Duinen. Omdat men deze tocht niet verloren wilde laten gaan, heeft de KNBLO (tijdelijk) een aantal jaren de tocht georganiseerd, terwijl gezocht werd naar een definitieve oplossing. Die kwam er. Samen met een deel van de oude garde van De Duintrappertjes heeft wandelsportvereniging Waalwijk'82 de organisatie opgepakt. Vanaf 2010 ligt de organisatie van de Fellenoordtocht geheel in handen van WSV Waalwijk'82.
De naam van de tocht is afkomstig van het buurtschap Fellenoord ten zuiden van Drunen. De naam Fellenoord is afgeleid van felle dat duidt op woeste & donkerbegroeide omgeving; oord duidt op plaats. Dus vrij vertaald betekent dit derhalve woeste, donkerbegroeide plaats.
Een van de rustposten is gevestigd in een van de bijgebouwen van de Fellenoordboerderij uit 1652,die zich midden in het bosgebied bevindt. Dit jaar wordt voor het tweede jaar gestart vanuit Partycentrum Wijnand van Delft aan het Anton Pieckplein 73 in Drunen. Deze locatie is vorig jaar zeer goed bevallen, mede namens de goede samenwerking en inzet van het personeel van het Partycentrum.
De 50ste Fellenoordtocht is op 7 en 8 april. De afstanden die tijdens deze tocht gelopen kunnen worden zijn: 5, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer. Deze tocht voert de wandelaars door het prachtige natuurmonument De Loonse en Drunense Duinen. Beide dagen betreft het dezelfde routes. Men kan zowel op zaterdag als op zondag deelnemen.
Op de rustposten is het alleen mogelijk om met consumptiemunten te betalen. Deze zijn verkrijgbaar op het inschrijfbureau. Niet gebruikte munten kunnen worden ingeleverd.
Starttijden: 40, 30 en 25 kilometer van 08.00 tot 10.00 uur, 15 en 20 kilometer van 08.00 tot 12.00 uur en 5 en 10 kilometer van 08.00 tot 13.30 uur. Inschrijven kan op het startbureau bij Partycentrum Wijnand van Delft aan het Anton Pieckplein 73 in Drunen. Het inschrijfgeld bedraagt 3 euro per deelnemer; leden van de wandelbond 2 euro. Het startbureau sluit om 17.00 uur. Meer info: www.wsvwaalwijk82.nl.

Meer berichten