Jo Leijtens liep zijn 100.000ste geregistreerde wandelkilometer tijdens een korte vakantie in Holten, waar hij met een deel van zijn familie deelnam aan de Holterbergwandeltocht (20 kilometer).
Jo Leijtens liep zijn 100.000ste geregistreerde wandelkilometer tijdens een korte vakantie in Holten, waar hij met een deel van zijn familie deelnam aan de Holterbergwandeltocht (20 kilometer).

Jo Leijtens loopt 100.000ste kilometer

  Sport

Op zaterdag 24 februari 2018 heeft Drunenaar Jo Leijtens zijn 100.000ste geregistreerde wandelkilometer afgelegd. Hij deed dat tijdens een korte vakantie in Holten, waar hij met een deel van zijn familie deelnam aan de Holterbergwandeltocht (20 kilometer).

DRUNEN - Jo begon zijn wandelcarrière zo’n 36 jaar geleden bij de Drunense wandelsportvereniging de Duintrappers. Jarenlang liep hij met deze vereniging, maar vaak ook zelf, de ene na de andere georganiseerde wandeltocht in binnen- en buitenland. Ook vervulde hij diverse bestuursfuncties bij de Duintrappers, bij stichting Avondvierdaagse Drunen en bij stichting Bossche 100. Hij bedacht voor veel wandeltochten jarenlang het parcours (zoals voor vereniging WS’78, voor de avondvierdaagse in Drunen en voor de Fellenoordtocht). Jaren geleden werd hij al benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn grote verdiensten voor de wandelsport in Drunen en omgeving.
Maar Jo loopt ook graag zelf. Minstens twee keer per week trekt hij er op uit, vaak met echtgenote Gonnie, zoon Frans of kleinzoon Thomas om ergens een wandeltocht te lopen. In 36 jaar liep hij onder andere talloze Kennedymarsen (waaronder uiteraard de 80 van de Langstraat), maar ook langere tochten van 100, 160 of zelfs 200 kilometer. Hij liep zijn grootste prestatie toen hij in 1999 in London de prestigieuze Centuriontitel behaalde door in 24 uur 160,934 kilometer te wandelen. En in 2017 volbracht hij zijn 29ste Vierdaagse van Nijmegen.
Al die wandelingen werden netjes in zijn wandelboekje bijgeschreven, waarin hij afgelopen zaterdag na de wandeling de totaalafstand 100.010 kilometer noteerde. Halverwege de route op de Holterberg passeerde hij dus de 100.000 kilometer in gezelschap van enkele medewandelaars, die hem er prompt mee feliciteerden. De Koninklijke Wandel Bond Nederland kent voor speciale afstanden een speld toe: de speld voor 100.000 kilometer is de laatste die Jo zal krijgen, want voor hogere kilometerstanden worden geen spelden gemaakt. Kleinzoon Thomas heeft de speld al enkele weken klaar liggen voor zijn opa en zal deze komend weekend aan hem uitreiken.

Meer berichten
Shopbox