De commissie Drunense Duinenloop met van links naar rechts Nico Disseldorp, Wallie Span, Hille Smit, Walther de Vaan, Bas Moerkerke, Harrie Niessen en Henk Nieuwenhuis. Op de foto ontbreken de leden Yvette Mertens, Marc de Bruin en Kees Disselorp. Foto: Huub Hulsen
De commissie Drunense Duinenloop met van links naar rechts Nico Disseldorp, Wallie Span, Hille Smit, Walther de Vaan, Bas Moerkerke, Harrie Niessen en Henk Nieuwenhuis. Op de foto ontbreken de leden Yvette Mertens, Marc de Bruin en Kees Disselorp. Foto: Huub Hulsen (Foto: Huub Hulsen)

Drunense Duinenloop op 18 maart

  Sport

Op het Raadhuisplein in Drunen gaat op zondag 18 maart voor de 37e keer de Drunense Duinenloop van start. De voorinschrijvingen zijn gestart en de voorbereidingen lopen op schema. Wedstrijdlopers en recreanten van alle leeftijden komen samen op dit bruisende loopevenement; het grootste in de regio!

DRUNEN - Het aantal voorinschrijvingen - bijna 700 - is gelijk aan vorig jaar. "We zijn blij dat veel mensen hier gebruik van maken", aldus Hille Smit. "Voorinschrijven is nog mogelijk tot en met 19 februari. Het is voordeliger, je ontvangt een startnummer mét je voornaam, en het bespaart de organisatie veel werk. De inschrijfkosten kunnen online met iDeal worden betaald." Na-inschrijven kan tot en met 18 maart. De looptijden worden geregistreerd middels een in het startnummer geïntegreerde chip. "We stimuleren niet alleen de jeugd tot deelname, maar ook ondernemers", aldus Harrie: "Diverse teams nemen onder begeleiding van DAK deel aan de ondernemersloop."
In verband met de verbouwing van de Voorste Venne, vindt de na-inschrijving plaats in Partycentrum Wijnand van Delft. "We zijn erg blij met deze samenwerking, alsook met Het Lokaal voor de inwendige verzorging van onze VIP-gasten", aldus Harrie Niessen. "Daarnaast is het centrum ruimtelijker ingedeeld zodat het publiek beter gebruik kan maken van de aanwezige faciliteiten." De volledig verharde parcoursen zijn ongewijzigd, zijn voorzien van verzorgingsposten en worden veilig gehouden door verkeersregelaars. Anders dan vorig jaar zijn de wedstrijdlopen qua categorie-indeling gelijk aan de regio. De prijsuitreikingen vinden aansluitend aan de loop plaats op het Raadhuisplein. De prijzen van de halve marathon worden echter om 16.00 uur bij Wijnand van Delft uitgereikt. De organisatie hoopt opnieuw op een groot succes. Harrie: "We hopen ooit de magische grens van 3000 deelnemers te halen, maar met 2500 deelnemers zijn we al heel content." Een deel van het inschrijfgeld wordt geschonken aan Inloophuis Toon in Waalwijk.
De Drunense Duinenloop gaat op zondag 18 maart van start op het Raadhuisplein in Drunen. Voor de jeugd zijn er twee afstanden: 600 en 1100 meter. De befaamde halve marathon staat open voor zowel recreant als wedstrijdloper. Daarnaast zijn er wedstrijdlopen over 4,5 en 10 kilometer. Schrijf je snel in als deelnemers of vrijwilliger op www.drunenseduinenloop.nl. Ook voor meer informatie kun je op de website terecht.

Meer berichten