Logo heusdensecourant.nl


Archiefbeeld uit één van de grote jeugdtoernooien bij RKDVC. Ook hierin laat de Drunense voetbalvereniging zien dat het alles voor een goede jeugdopleiding over heeft. Foto: Wout Pluijmert
Archiefbeeld uit één van de grote jeugdtoernooien bij RKDVC. Ook hierin laat de Drunense voetbalvereniging zien dat het alles voor een goede jeugdopleiding over heeft. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

RKDVC scoort met jeugdopleiding

  Sport

Voetballen betekent ook vooral opleiden. Bij elke amateurclub krijgen jonge spelertjes hun opleiding. Met name bij de grote clubs zijn de resultaten uiteraard beter. RKDVC is een regionaal en landelijk voorbeeld.

DRUNEN - Recentelijk zijn de twee toonaangevende lijsten van het amateurvoetbal weer gepubliceerd. De eerste lijst is die van de top 100 jeugdopleidingen. Deze lijst wordt jaarlijks opgesteld door de website amateurvoetbal eindhoven.nl. Zoals de website aangeeft zegt de ranglijst niet alles over de kwaliteit van een opleiding, maar brengt wel duidelijk in beeld op welk niveau de jeugdselecties van een amateurvoetbalvereniging actief zijn. Hierbij hebben zij zich dit jaar beperkt tot de klassen waarin de eerste teams van de diverse jeugdcategorieën uitkomen. Hoe hoger de klasse waarin het eerste jeugdelftal uitkomt des te minder punten een team krijgt. In deze lijst staat RKDVC nog steeds in de top 40 met 12 punten een gedeelde 37ste plaats. De andere lijst wordt samengesteld door het vakblad De Voetbaltrainer. In deze lijst wordt gekeken naar de 200 hoogst spelende amateurclubs in Nederland. In deze lijst staat RKDVC op een gedeelde 163ste plaats genoteerd met 65 punten. RKDVC deelt deze plaats met WSC en Emplina. OJC staat als regiovereniging het hoogst genoteerd op deze lijst met een gedeelde achtste plaats met 90 punten. Volgende week vertelt John Meijs, bij RKDVC verantwoordelijk voor opleidingen, in deze krant hoe je een jeugdspeler naar een bepaald niveau brengt. Natuurlijk is het voor clubs als DVC en Haarsteeg met een enorm arsenaal aan jeugdspelers gemakkelijker selecteren dan bij een kleine club als FC Drunen. Maar ook daar wordt uiteraard hard gewerkt om jonge spelers beter te maken.
Vorige week speelden Nieuwkuijk en SC Elshout weer hun jaarlijkse toernooi voor hun jeugdteams in Soccerhome in Vlijmen. Aan het einde van de dag kon teruggekeken worden op een mooie 2017-editie. In de pauzes was er een leuke quiz georganiseerd door SC Elshout. Al met al een leuke dag voor de complete jeugdafdelingen van beide verenigingen.

Meer berichten
Shopbox