Logo heusdensecourant.nl


Jos van der Ven, Buurtsportcoach van Stichting De Schroef, stoomt Bas Freeman, Amber Jansen en andere City Trainers klaar om de inwoners van de gemeente Heusden in beweging te krijgen. Foto: Yuri Floris Fotografie
Jos van der Ven, Buurtsportcoach van Stichting De Schroef, stoomt Bas Freeman, Amber Jansen en andere City Trainers klaar om de inwoners van de gemeente Heusden in beweging te krijgen. Foto: Yuri Floris Fotografie (Yuri Floris Fotografie)

De Schroef is trots op Citytrainers

  Sport

Citytrainers zijn jongeren die een sportieve bijdrage willen leveren aan verschillende doelgroepen in hun gemeente middels het organiseren van spelactiviteiten. Binnenkort mogen Amber Jansen (15) en Bas Freeman (14) zich ook met veel enthousiasme officieel inzetten als Citytrainer.

DRUNEN - Deze sportieve formule is inmiddels uitgerold in 13 Nederlandse gemeentes. Stichting De Schroef verzorgt in onze gemeente de Citytrainer cursus. "We zien dat het steeds bekender en succesvoller wordt", aldus Buurtsportcoach en opleider Jos van der Ven van Stichting De Schroef. "Elke jaar proberen we een leuke club sportieve gemotiveerde kids bij elkaar te krijgen voor onze training. Goede ambassadeurs zijn belangrijk." Met het voltooien van 8 bijeenkomsten, een stage van 15 uur en een eindopdracht kunnen zij het certificaat voor Citytrainer in de wacht slepen. "Druk? Kwestie van plannen", vinden Amber en Bas. "Als je niet gemotiveerd bent, werkt het niet." Het grootste leerpunt van de cursus is zelfverzekerd voor een groep komen te staan. Jos: "Een meerwaarde voor een jongere, en niet alleen enthousiasmeren, maar ook enthousiasme overbrengen." De aanstormende Citytrainers leren spelformulieren maken voor een eenvoudig tot uitgebreid spel met een inleiding, kern en variaties. Een duidelijke uitleg, uitvoering en evaluatie is daarin belangrijk. Bas vult aan: "Corrigeren, complimenteren en controleren!" Amber: "En nooit het woord niet gebruiken want dat wordt vaak niet opgepakt. De sfeer in de cursusgroep is heel goed. We staan voor elkaar open en leren zo veel van elkaar." Als eindopdracht organiseren de Citytrainers in opleiding op 12 december een trefbaltoernooi voor 60 bovenbouwleerlingen in sportcomplex Die Heygrave. Amber: "De sponsors, zaalhuur en gezonde snacks zijn geregeld." Bas: "Lol in de sport staat bovenaan." Het nemen van sportieve initiatieven is de insteek voor de toekomst. Jos: "Graag zien we Citytrainers activiteiten opstarten op verenigingen en bijvoorbeeld in achterstandsbuurten. De motivatie moet uit jezelf komen, dat is de eerste stap."

Heb jij veel affiniteit met sport, ben je tussen de 12 en 21 jaar oud en wil je graag anderen motiveren om in beweging te komen? Dan kun je je vanaf volgend jaar weer aanmelden voor de traning/cursus tot Citytrainer via Stichting De Schroef. Voor meer informatie over City Trainers kijk je op www.stichtingdeschroef.nl, op Facebook bij buurtsportcoach Jos, of mail je jos.vanderven@stichtingdeschroef.nl.

Meer berichten




Shopbox