Logo heusdensecourant.nl


Deze deelnemers aan de Kuijkse Stratenloop staan klaar voor een gezonde start van het nieuwe jaar!  Inschrijven voor de lustrumeditie op zondag 14 januari is vanaf nu mogelijk via www.kuijksestratenloop.nl.
Deze deelnemers aan de Kuijkse Stratenloop staan klaar voor een gezonde start van het nieuwe jaar! Inschrijven voor de lustrumeditie op zondag 14 januari is vanaf nu mogelijk via www.kuijksestratenloop.nl. (Yuri Floris Fotografie)

Lustrumeditie Kuijkse Stratenloop

  Sport

Het jaar 2018 gaat op zondag 14 januari van start met de vijfde editie van de Kuijkse Stratenloop. De organisatie hoopt op zo'n 600 deelnemers die het nieuwe jaar met deze jubileumeditie sportief én feestelijk willen inluiden. Deze week zijn de voorinschrijving via de site geopend.

NIEUWKUIJK - Voor deze bijzondere gelegenheid is er een speciale jubileum medaille ontworpen voor elke deelnemer aan zowel de Roan Run als D'n Berenpot Run. "Natuurlijk zijn alle Kuijkse elementen in deze prachtige medailles verwerkt", aldus organisatielid Werner Elshout. "Ook ontvangen alle voorinschijvers als cadeau een warme wintermuts." Daarbij wordt van iedereen die zich voor 4 januari voor de Kuijkse Stratenloop aanmeldt de naam, net als vorig jaar, weer vermeld onder het startnummer. Leuk voor jezelf, en voor alle supporters langs de route die de deelnemers gerichter kunnen aanmoedigen. De routes zijn ongewijzigd op een kleine bocht aanpassing op verzoek van de lopers na. "Voor de gelegenheid hebben we ditmaal twee speaker welke beiden zeer bekend zijn in en met de loopwereld: Peter Monsieurs en Ton de Kort", vult Werner aan. "De beide zeer ervaren speakers doen doorlopend verslag van zowel de Roan Run als D'n Berenpot Run." Evenals vorig gaan bij de Roan Run de wedstrijd- en amateurslopers van start op verschillende tijden. De tijdsregistratie wordt vastgelegd middels chips die gebonden en bevestigd zijn aan het startnummer. Ook ditmaal is er een goed doel aan de Kuijkse Stratenloop verbonden waaraan 1 euro van elke inschrijving wordt gedoneerd en verdubbeld door Roan. Na de loop is er een gezellige nazit in de kantine van VV Nieuwkuijk en zijn er dankzij vele sponsors weer leuke prijzen te winnen met de loterij. Met een verlenging van het contract met hoofdsponsor Roan en de toegekende verbinding van Software Society aan het evenement ziet de organisatie de toekomst rooskleurig in. Werner: "We kunnen voortborduren op het succes van de vorige edities en hopen op een mooi deelnemersaantal voor deze jubileumeditie."
De start en finish vindt plaats op het sportpark van VV Nieuwkuijk aan de Kerkstraat 14. Inschrijven is vanaf nu mogelijk via www.kuijksestratenloop.nl. Bij voorinschrijven bedraagt het inschrijfgeld tot 18 jaar 4 euro en voor volwassenen 7 euro. D'n Berenpot Runs gaan om 11.00 en 11.15 uur van start. De jeugd Roan Run om 11.30 uur, de wedstrijdloop om 12.00 uur en de trimlopen met verschillende afstanden om 13.30 uur.

Meer berichten
Shopbox