Logo heusdensecourant.nl


Roy Rozen, hier nog in het shirt van Vlijmense Boys in de derby tegen Haarsteeg, komt dit seizoen voor Nieuwkuijk uit. FOTO: Wout Pluijmert
Roy Rozen, hier nog in het shirt van Vlijmense Boys in de derby tegen Haarsteeg, komt dit seizoen voor Nieuwkuijk uit. FOTO: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Amateurvoetbalclubs beginnen later

  Sport

De KNVB heeft na enkele decennia gehoorgegeven aan de noodkreet van de voetbalclubs, om in verband met de wisselende vakantiespreiding, de competitie wat later te laten beginnen.

HEUSDEN - Het lijkt ongelooflijk, maar het gaat straks gebeuren. De competitie vangt aan in het weekeinde van 23-24 september. In de drie weken daarvoor wordt op zondagen de eerste bekerronde afgewerkt. Daarvoor is al geloot. Geen doordeweeks programma meer dus en daar zijn clubs blij mee. Op zondag 2, 9 en 16 september is er ook voor onze clubs uit de gemeente Heusden eerst een complete voorronde in het bekertoernooi waarbij alleen de poule winnaar verder gaat. Er wordt gespeeld in poules van vier.
Binnenkort wordt de poule-indeling voor onze regioclubs bekend. Vorige week gaf de KNVB wel alvast de indelingen van de competitie vrij. De voetbalbond laat steeds meer de districtslijnen los en kijkt vooral naar het aantal te rijden kilometers. Er wordt feitelijk steeds meer naar aansluitende postcodegebieden gekeken. Duidelijk is dat de derde klasse C met onder andere Vlijmense Boys, Haarsteeg, RKDVC en het teruggekeerde Nieuwkuijk uiterst aantrekkelijk is. In de vierde klasse komen zoals gebruikelijk SC Elshout en HHC'09 elkaar weer tegen. FC Drunen krijgt in de vijfde klasse met hoofdzakelijk nieuwe tegenstanders te maken.

Indeling Derde klasse C: Avanti'31, BMC, FC Engelen, Haarsteeg, Nieuwkuijk, ODC, RKDVC, Real Lunet, Schijndel, St. Michielsgestel, Taxandria, Vlijmense Boys, Wilhelmina, Zwaluw VFC.
Indeling Vierde klasse D: Audacia, Blauw Wit'81, Chaam, EDN'56, HHC'09, Jong Brabant, Nevelo, OVC'26, RKDSV, Riel, SC Elshout, SV Reeshof, Gudok, Viola. Vijfde klasse C: Berkdijk, Broekhoven, DVVC, De Bocht'80, FC Drunen, Gloria UC, Irene, LSV, OVV'67, Oisterwijk, Ollandia, SVG, TPO, WSJ.

Reageer als eerste
Meer berichten