Logo heusdensecourant.nl


Yvar Philipi jongste kampioen ooit bij NK Wipschieten te Nieuwkuijk

  Sport

Wat Yvar Philipi op zaterdag 24 juni tijdens het NK wipschieten voor de jeugd ( 4e ) niet lukte, maakte hij tijdens het grote toernooi op zondag 25 juni helemaal waar. Hij werd de Nederlandse kampioen opgelegd schieten op het schietterrein van St. Joris Nieuwkuijk.

Zevenentwintig korpsen met in het totaal 116 schutters waren present tijdens het Nederlands kampioenschap Wipschieten. De schutters van St. Catharina deden hier uitstekende zaken. Voor het kampioenschap korps opgelegd behaalde Michel van Bokhoven, John van Hulten, Ron Groot en Yvar Philipi een keurige vierde plaats. Een uitstekende prestatie voor dit gilde.
Een andere grote prestatie was die van het jeugdlid Yvar Philipi ( 15 ) hij liet alle elite schutters achter zich en mag zich het komend jaar Nederlands kampioen noemen. En ook nog eens de jongste kampioen ooit op dit kampioenschap. Hij ontving uit handen van wethouder Hanne van Aart van de gemeente Heusden. Ook het Wilhelmus viel hem ten deel. Dus opnieuw een unieke prijs voor St. Catharina uit Vlijmen.
Yvar schiet sinds twee jaar mee met de onderlinge competitie bij zijn vereniging en werd ook in 2015 en 2016 al kampioen van de Langstraat.
Toch was er voor de schutters nog meer vreugde om te juichen. Er werden namelijk nog drie individuele prijzen behaald en wel door Michel van Bokhoven 5e prijs personeel en John van hulten 6e prijs personeel. Michel van Bokhoven behaalde ook nog een 5e plaats bij het vrije hand schieten. Dus St. Catharina uit Vlijmen schoot dik in de prijzen.

De St. Catharina Schuts uit Vlijmen is dan ook terecht trots op de mooie prestaties van hun leden en hoopt dan ook dat volgend jaar in Nuenen deze prestatie geëvenaard kan worden. Dan zal deze wedstrijd door het Catharina Gilde aldaar het Nederlands kampioenschap organiseren. Zij versloegen namelijk het korps van St. Joris uit Nieuwkuijk die de afgelopen vier jaar de titel binnen sleepte.

Foto: De kersverse Nederlandse kampioen Yvar samen met wethouder Hanne van Aart van de gemeente Heusden.

Reageer als eerste
Meer berichten