Logo heusdensecourant.nl


Cas Lambrechts Nederlands Kampioen vloer

  Sport

Cas Lambrechts kroonde zich afgelopen weekend tot Nederlands Kampioen op het toestel vloer. Daarnaast behaalde bij brons in de rekstokfinale en werd hij 4e in de meerkampfinale.

De Drunense Cas Lambrechts turnt bij SHJ Drunen, waar hij geldt als een groot talent. In 2016 werd hij Nederlands Kampioen allround en kampioen op het toestel ringen. Dit seizoen turnt hij een leeftijdsklasse hoger en had zich wederom weten te plaatsen voor het NK. Daarnaast had hij zich ook gekwalificeerd voor drie toestelfinales.

Zaterdag stond de meerkampfinale op het programma. Cas startte zijn wedstrijd met een fout in zijn brugoefening, waardoor hij een aantal dure punten liet liggen. Maar hij vocht zich terug en wist op de overige vijf toestellen prachtige en foutloze oefeningen neer te zetten. Zijn oefeningen op rekstok (19,00) en sprong (19,70) werden met het eerste punt van de wedstrijd beloond en op vloer zette hij met 17,45 het tweede punt neer. Met een totaalscore van 101,25 greep hij net naast de bronzen medaille en werd hij vierde.
Hiermee plaatste hij zich voor de Ahoy Cup zaterdag 17 juni in Ahoy Rotterdam.

Zondag stonden de toestelfinales op het programma. Door kwalificatie in de halve finale kwam Cas in actie op drie toestellen; vloer, sprong en rek.
Zijn rekstokoefening had een wat minder goede uitvoering dan tijdens de meerkamp, maar was desondanks goed voor brons. Op het toestel vloer wist hij met 17,10 punten het goud te veroveren en mag zich Nederlands Kampioen noemen. Op sprong behaalde hij de 6e plaats.

Reageer als eerste
Meer berichten