Logo heusdensecourant.nl


Historische bekerwinst SC Elshout

  Sport

ELSHOUT - Voor het eerst in het 48 jarig bestaan van de vereniging heeft een elftal van SC Elshout de KNVB beker gewonnen!

Op zaterdag 10 juni traden de Onder-17 junioren aan tegen de junioren van DOSKO '32 uit Duizel. Voor SC Elshout was het in de historie pas de tweede keer dat een elftal de finale behaalde, voor DOSKO '32 was het 22 jaar geleden dat dit voor het laatst gebeurde. Voor beide elftallen dus al een prestatie om tevreden mee te zijn, maar daar was in de wedstrijd niets van te merken.

DOSKO '32 startte op het kunstgrasveld in Dommelen met erg veel inzet en drong SC Elshout terug in de verdediging maar creëerde slechts weinig echte kansen. Na een kwartier kwam de wedstrijd meer in evenwicht en golfde het spel heen en weer in een heel hoog tempo. De laatste tien minuten voor rust was te zien dat het middenveld van DOSKO '32 het hoge tempo niet meer goed vol kon houden. Op een splijtende pass van Bram de Kort omspeelde Edgar Brok de beide centrale verdedigers van DOSKO'32 en scoorde de 1-0.

In de tweede helft was het spel meer in evenwicht met kansen aan beide kanten. Bjarg van der Staak trapte een corner bijna tot een direct doelpunt, Edgar zag een ziedend schot juist naast gaan en Dave van Drunen kopte een corner in de handen van de keeper.

SC Elshout keeper Max van Keulen, die de hele wedstrijd perfect keepte, wist een zwabberbal van DOSKO'32 nog net via de paal buiten zijn doel te houden.

Het laatste kwartier was er een van overleven, verdedigend bleef SC Elshout goed overeind met weinig echte kansen voor DOSKO '32. Snelle uitvallen van de Elshoutse aanvallers leverden ook geen echte kansen meer op en gezien de warmte en het hoge tempo van de wedstrijd was bij alle twee de elftallen het beste er wel af. De laatste paar minuten zijn met een 1-0 voorsprong altijd hectisch, maar behalve een overwicht voor DOSKO '32 en de zenuwen bij het talrijke Elshoutse publiek leverde het niets meer op.

Na het laatste fluitsignaal werd door de KNVB official de beker aan Kees van Bladel, de gelegenheidsaanvoerder van de O-17 junioren uitreiken en de bijbehorende medailles aan beide teams. De trainer van DOSKO'32 vond een gelijkspel minimaal beter op zijn plaats maar de doelpunten tellen nu eenmaal. Het begin van de wedstrijd met zoveel inzet was de tactiek om SC Elshout te overrompelen, maar het lukte helaas niet. Voor de O-17 junioren van SC Elshout is de prestatie nog veel groter omdat er in de selectie 5 spelers meedoen die pas 15 jaar zijn, een verschil wat in de lengte van de spelers in het veld wel te zien was.

Het hechte collectief van SC Elshout wist dus ook nu een wedstrijd tegen een wat betere tegenstander in hun voordeel te beslissen en het feest kan dus van start gaan.

Reageer als eerste
Meer berichten