Margo Mulder bij haar afscheid. Op 12 september wordt zij geinstalleerd als burgemeester van de gemeente Goes. Foto: Paul Engelkes
Margo Mulder bij haar afscheid. Op 12 september wordt zij geinstalleerd als burgemeester van de gemeente Goes. Foto: Paul Engelkes (Foto: Paul Engelkes)

Nieuwe uitdaging voor Margot Mulder

  Politiek

De gemeente Goes kijkt uit naar 12 september wanneer Margo Mulder (49) als burgemeester wordt geïnstalleerd. Bij haar benoeming wordt Heusden als kraamkamer van burgemeesters bevestigd. Eerder werd wethouder Jack Klijs burgemeester van Moerdijk. Marc Buijs werd burgemeester van de gemeente Boxtel en Hanne van Aart van Loon op Zand.

HEUSDEN - Margo Mulder (PVDA) was acht jaar wethouder in de gemeente Heusden. Voor deze periode combineerde ze het raadslidmaatschap met haar werk als klinisch psychologe in het Tilburgse Tweesteden ziekenhuis.

Tijdens haar bestuursperiode was ze verantwoordelijk voor verschillende portefeuilles. Van financiën, de vesting Heusden, tot de ontwikkeling van Oudheusden. In het sociaal domein manifesteerde ze zich als een gedreven en hardwerkende wethouder. Deze betrokkenheid kwam onder andere tot uiting bij haar inzet voor kwetsbare groepen. Als voorzitter van Baanbrekers wist ze condities te scheppen voor werk voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt.
Een tijdlang woonde ze in Oudheusden en het project Hart voor de Buurt in Oudheusden was dan ook op haar lijf geschreven. Voor de wethouder was sturing geven aan de ontwikkeling van Oudheusden een kolfje naar haar hand.

Als portefeuillehouder 'Wijk- en buurtgericht werken' zag ze het als een uitdaging om wensen van "de straat" in beleid te vertalen. "Ik ben me bewust dat dit veel geduld van de buurtbewoners vraagt. Dat geldt ook voor mij. Een aantal zaken zou ik liever veel sneller gerealiseerd willen zien", aldus Mulder in het boek 'Groeten uit Oudheusden'. De nieuwe burgemeester van Goes gelooft er in dat als bewoners bij ontwikkelingen van hun directe leefomgeving worden betrokken dit tot beter resultaat leidt.

Mulder krijgt ook veel waardering van maatschappelijke organisaties. Voorbeelden zijn de voedselbank, Stichting Leergeld Heusden en de Vincentiusvereniging. Altijd was ze bereid om mee te denken en mensen een hart onder de riem te steken. Dat gebeurde ook in december 2017 bij de interkerkelijke manifestatie van 'Wat Bezielt Heusden' op de Vismarkt. Ondanks lof waren er ook kritische geluiden uit met name de vesting Heusden. Ze kreeg het stevig aan de stok over de sluiting van het Creatief Centrum Heusden en de gymzaal. Ondanks een verschil van inzicht was het Margo Mulder die zocht naar oplossingen. Zo legde ze de basis voor de verhuizing van het Creatief Centrum naar de tweede verdieping van het voormalige stadhuis. Hiermee krijgt de raadzaal van het voormalige Heusdense stadhuis na twintig jaar eindelijk een multifunctionele bestemming.

Margo Mulder was als portefeuillehouder ook verantwoordelijkheid voor de opvang van vluchtelingen. In die hoedanigheid maakte ze al haar talenten - vooral het luisteren en doen - volledig waar. De redactie van de Heusdense Courant wenst Margo Mulder heel veel succes toe in haar nieuwe functie als burgemeester van de gemeente Goes.

Meer berichten