In 'Anders dan Anders' praat Jacqueline Fenn met twee jonge moslims: Osman Cifcie en Ömer Celik. Foto: Ad Kraamer
In 'Anders dan Anders' praat Jacqueline Fenn met twee jonge moslims: Osman Cifcie en Ömer Celik. Foto: Ad Kraamer (Foto: Ad Kraamer)

Twee jonge moslims in Anders dan Anders

  Ingezonden

Allen die zich in Nederland bevinden worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook is niet toegestaan. Dit staat in artikel 1 van de Nederlandse Grondwet. Maar in hoeverre wordt dit nog nageleefd in ons land?

REGIO - Nederland verhardt en de tegenstellingen worden steeds groter. De intolerantie tegen moslims, maar ook Joden en vluchtelingen lijkt steeds groter te worden. In 'Anders dan Anders' praat Jacqueline Fenn met twee jonge moslims: Osman Cifcie en Ömer Celik. Hun grootvaders behoorden tot de eerste generatie gastarbeiders die destijds met open armen in Nederland ontvangen werden. Osman en Ömer zijn inmiddels de 3e generatie. Geboren en getogen in Nederland. Volledig geïntegreerd. Ervaren zij als Bossche en Heusdense moslim momenteel ook onbegrip, weerstand of zelfs discriminatie? Of juist niet? Hoe is het om met en tussen twee culturen te leven? Uitzending op donderdag 4 april vanaf 19.00 uur op HTR-TV kanaal 42 Ziggo, of kijk op htrmedia.nl/tv uitzending gemist. Foto: Ad Kraamer
 

Meer berichten