Een emotioneel moment voor Marijke Spoorenberg bij de inschrijving van haar doodgeboren zoontje Shai in het Basis Register Personen.
Een emotioneel moment voor Marijke Spoorenberg bij de inschrijving van haar doodgeboren zoontje Shai in het Basis Register Personen.

Nieuwe aflevering 'Anders dan Anders'

  Ingezonden

Sinds 4 februari is het mogelijk om een levenloos geboren kindje met terugwerkende kracht alsnog te registreren in het BRP (Basis Register Personen). Schrijfster/columniste Roos Schlikker, die zelf haar dochtertje verloor tijdens haar zwangerschap, is één van de initiatiefneemsters om de wet te veranderen.

REGIO - "Komt een kind dood ter wereld, dan wordt het geacht nooit te hebben bestaan." En dat vond zij onverteerbaar. En zij niet alleen. Ruim 80.000 mensen tekenden de petitie om een wetswijziging mogelijk te maken. Ook Marijke Spoorenberg beviel van een levenloos kindje. Een zoon. Hij werd meteen na de bevalling bij haar weggehaald. Zij heeft hem nooit gezien of vast mogen houden. Want 48 jaar geleden 'achtte men dat beter'. Al 48 jaar een stil verdriet. Marijke vertelt in 'Anders dan Anders' aan Jacqueline Fenn hoe er in 1970 omgegaan werd met haar doodgeboren zoontje. En waarom zij gebruik maakte van de mogelijkheid om zoontje Shai alsnog in te schrijven in het BRP. Uitzending donderdag om 19.00 uur op HTR-TV kanaal 42 Ziggo, of kijk op htrmedia.nl/tvgemist.

Meer berichten