Logo heusdensecourant.nl


Een origineel evenement voor de gemeenschap én een goed doel. Dat is wat een groep vrienden, waaronder Wouter Pullens en Bas van Venrooij voor ogen hadden. Foto: Yuri Floris Fotografie
Een origineel evenement voor de gemeenschap én een goed doel. Dat is wat een groep vrienden, waaronder Wouter Pullens en Bas van Venrooij voor ogen hadden. Foto: Yuri Floris Fotografie (Yuri Floris Fotografie)

Heusdense Heerenrit voor Stichting Zoëzo

  Human Interest

Op zondagmiddag 3 september verzamelen zich tientallen brommers en motoren voor de Heusdense Heerenrit. De toertocht door de regio is georganiseerd voor het goede doel Stichting Zoëzo. De dresscode van de deelnemer is chique, zien en gezien worden, volgens de traditie van een gentleman's ride.

DRUNEN - Een origineel evenement voor de gemeenschap én een goed doel. Dat is wat een groep vrienden, waaronder Wouter Pullens en Bas van Venrooij voor ogen hadden. "Het idee bestaat al in de vorm van de Gentleman's Ride", bekent Bas. "Wij wilden ons echter meer richten op de regionale gemeenschap en een lokaal goed doel wat mensen raakt." Een doel met een bijzonder verhaal, zodat helder is waar de opbrengst naartoe gaat dan enkel een gironummer. Dat vonden zij in Stichting Zoëzo, welke is opgericht ter nagedachtenis aan Zoë en zich inzet Acute Myeloide Leukemie bij kinderen door onderzoeken te financieren en het verblijf in het ziekenhuis voor de kinderen en hun ouders te vergemakkelijken. Bas: "Wij hebben een heel goed gevoel bij deze stichting. Ze staan voor het evenement, denken mee en we werken nauw samen in de organisatie. Er is een goede klik." De intentie is het evenement jaarlijks te laten terugkeren met een wisselend goed doel.
Evenals de oorspronkelijke versie bestaat de Heusdense Heerenrit enkel uit tweewielers; brommers en motoren. Voor elk is een andere route uitgestippeld. "We borduren voor deze eerste opzet bewust voort op de Gentleman's Ride", aldus Bas. "Daarbij houden we ook de kledingstijl aan, dus deelnemers worden geacht chique gekleed te zijn. Als een gentleman met frisse vesten, maatpak, getrimde snor en natuurlijk ladyfolk style. Zien en gezien worden is het credo." Het 'zien' is vooral de bedoeling bij het start en eindpunt op het Anton Pieckplein in Drunen, niet langs de paar uur durende routes. Tientallen deelnemers hebben zich reeds aangemeld voor de Heusdense Heerenrit. De organisatie hoopt op zo'n honderd deelnemers die in stijl voor het goede doel en route gaan.
Inschrijven voor de Heusdense Heerenrit kan via www.heusdenseheerenrit.nl. Deelname kost 15 euro per inschrijving waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan Stichting Zoëzo. De gemotoriseerde rit in stijl gaat van start op zondag 3 september om 12.00 uur op het Anton Pieckplein in Drunen.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox