Logo heusdensecourant.nl


In het laatste weekeinde van Augustus, en dit jaar op zondag de 27e, is er maar één heilige mis.
In het laatste weekeinde van Augustus, en dit jaar op zondag de 27e, is er maar één heilige mis.

Gezamenlijke Augustinus-viering in Vlijmen

  Human Interest

Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vliedberg en Vlijmen vormen tezamen sinds twee jaar de heilige Augustinus-parochie. In toenemende mate ziet de parochie haar parochianen bezoeken brengen aan de verschillende kerken. Een integratie die steeds soepeler loopt. De parochianen zijn geen vreemde kerkgangers meer voor elkaar. Maar één keer per jaar wil de parochie dit gezamenlijk vieren in één bijzondere mis voor alle parochianen; de Augustinus-viering! Gehouden op de zondag het dichtst bij de gedenkdag van de patroonheilige van de parochie.

VLIJMEN - In het laatste weekeinde van Augustus, en dit jaar op zondag de 27e, is er maar één heilige mis. De Eucharistie wordt gehouden in de kerk St. Jan Geboorte te Vlijmen om 10.30 uur. Dit gebeurt met medewerking van een gelegenheidskoor, geformeerd uit alle koorleden van de vier parochies, onder leiding van dirigent Wil van Vleuten. Zij zullen de mis opluisteren met liederen uit de Gounod-mis (genoemd naar componist en priester Charles François Gounod) aangevuld met enkele andere bekende kerkliederen. Voor de kinderen is er tijdens de kerkdienst onder begeleiding een nevendienst. Na aanvang van de mis worden de aanwezige kinderen verzocht hieraan mee te doen.
De gilden uit de dorpen van de Augustinus-parochie zullen eveneens deelnemen aan deze gezamenlijke viering. De deelnemende gilden, met hun koningen en koninginnen en vaandeldragers zijn St. Ambrosius te Haarsteeg, St. Barbara/Onze Lieve Vrouwe en St. Catharina schuts te Vlijmen en St. Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk. De historische verbondenheid tussen kerk en wapenbroeders is nog stevig verankerd. Na de kerkdienst is het mogelijk om, onder het genot van een drankje, elkaar te ontmoeten in de pastorietuin. Ook hier zal een muzikale bijdrage geleverd worden en wel door carnavalsorkest 'Bloast um op'. De parochie hoopt alle Christenen van Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vliedberg en Vlijmen te ontmoeten op de Augustinus-dag op zondag 27 augustus om 10.30 uur in de kerk St. Jan Geboorte in Vlijmen.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox