Logo heusdensecourant.nl


De filmsterren betreden de rode loper tijdens de première van de film 'Groep 8 achter de tralies'. De schoolverlaters van BS de Vlechter uit Vlijmen nemen met dit filmdebuut afscheid van hun tijd op de basisschool. FOTO: Juf Marjo
De filmsterren betreden de rode loper tijdens de première van de film 'Groep 8 achter de tralies'. De schoolverlaters van BS de Vlechter uit Vlijmen nemen met dit filmdebuut afscheid van hun tijd op de basisschool. FOTO: Juf Marjo

Schoolverlaters betreden de rode loper

  Human Interest

Bij veel basisscholen is het al vele jaren de traditie dat de toekomstige schoolverlaters uit groep 8 de basisschooltijd afsluiten door met elkaar in een leuke afscheidsmusical te spelen. Zo ook voor de schoolverlaters van groep 8 van BS de Vlechter op de Vliedberg in Vlijmen. Deze groep 8 is wel heel speciaal dit jaar te werk gegaan. Doordat deze leerlingen gemengd onderwijs krijgen met andere leerlingen van groep 6 en 7, ging meester Wout op zoek naar een musical die alle kinderen uit de klas aansprak. Uiteindelijk viel de keuze op de musical 'Groep 8 achter de tralies'.

VLIJMEN - De musical 'Groep 8 achter de tralies' gaat over leerlingen die zich niet gedragen in de klas, brutaal zijn, of hun leerkracht het leven zuur maken. Echter door een gevangenisschool in het leven te roepen, waarbij de leerlingen les krijgen achter de tralies en de leerkracht voor de cel zit, zijn deze problemen met leerlingen verleden tijd geworden! Een musical vol met humor, bizarre situaties, droevige momenten, ontroering en natuurlijk met heel veel spannende momenten.
Peter Sterke heeft de musical geschreven en de muziek is van Martin Verheesen. Peter Sterke, ook bekend als de stem van de pinguïns uit de Nederlandse versie van de film Madagaskar, heeft de 22 kinderen uit de klas van Meester Wout behoorlijk geïnspireerd. Alle kinderen hebben de afgelopen twee maanden hun rol dan ook behoorlijk fanatiek geoefend.
Daarnaast werd hun afscheidsmusical ook niet 'Live' gepresenteerd aan alle familieleden, maar werd er van de musical een echte film gemaakt! Producent Sterke Films, regisseur Peter Sterke, meester Wout en alle kinderen begonnen op een schooldag eind juni al om half 8 in de ochtend met het opbouwen van het filmdecor. De hele dag duurden de filmopname en het harde werk van iedereen werd zeer zeker beloond. Een film die zeker in staat is om een Oscar in de wacht te slepen voor 'Beste film', en wie weet ook nog andere nominaties zoals die voor 'Beste acteur', 'Beste actrice', en niet te vergeten 'Beste regisseur'!
Op donderdagmiddag 6 juli was de voorpremière van deze film. Opa's en oma's van de kinderen van groep 6, 7 en 8 zagen hun kleinkinderen van het filmdoek af spetteren. Tijdens de première later op de avond kwamen de vele acteurs en actrices over de rode loper de school binnen, waar op dat moment alle andere familieleden zaten van deze VIPS van de Vlechter.
Groep 8 achter de tralies, nu de kinderen van de Vlechter lieten weten dat dat bij hun absoluut niet gaat gebeuren. Zeker niet met zo'n geweldige meester Wout, waar zij in groep 6, 7 en 8 heel veel leuke schooldagen mee beleven!

Reageer als eerste
Meer berichten