Foto van de Eerste Communie van Jan Buijs in 1903. Foto: HDF collecties Anja Leijten en Sien Buijs
Foto van de Eerste Communie van Jan Buijs in 1903. Foto: HDF collecties Anja Leijten en Sien Buijs

Op zoek naar oude foto's in Herptse familiealbums

  Historie

In Herpt is een werkgroep gestart om op zoek te gaan naar oude Herptse foto's. In het digitale fotoarchief van het Streekarchief in Heusden zijn 75.000 foto's digitaal opgeslagen. Nog geen half procent daarvan komt uit het Herpt. Reden voor de werkgroep om in de Herptse familiealbums op zoek te gaan naar foto's uit Herpt van vóór 1970. De zoektocht richt zich met name op straatbeelden, families, personen en evenementen.

HERPT - Dankzij een mooie bijdrage van de J.F. van de Poelstichting heeft de werkgroep inmiddels een professionele scanner en beamer kunnen aanschaffen. De leden van de werkgroep halen daarom graag unieke Herptse foto's op om ze te scannen en om iedere foto te beschrijven. Daarna komen de foto's in de beeldbank van het Streekarchief in een apart Herpts Digitaal Familiealbum.

Inmiddels heeft de werkgroep al een honderdtal foto's boven water kunnen halen. Op speciale koffiemiddagen in het Dorpshuis van Herpt wil het aan de oudere Herptse inwoners vragen wie er op de foto's staan en bij welke gelegenheid de foto is gemaakt. Ook de oudere inwoners zijn inmiddels enthousiast en zoeken mee in hun eigen familiealbum. Op woensdagmiddag 27 november is er vanaf 14.00 uur weer een koffiemiddag in het Dorpshuis in Herpt.

Foto's kunnen aangeboden worden bij de leden van de werkgroep: Greet Buijs, Theo Buijs, Ans Buys, Harry Hoefnagel en Leo Swaans. Contactpersoon is Leo Swaans: l.swaans@home.nl, of 06-14725674.

Meer berichten