51 Highland Division op weg naar de Langstraat Foto: HKK Onsenoort
51 Highland Division op weg naar de Langstraat Foto: HKK Onsenoort

HTR staat stil bij 75 jaar bevrijding

  Historie

Komend weekend zendt HTR een nieuwe aflevering uit van 'De tafel van Heusden'. Deze 89e uitzending staat in het teken van '75 Jaar Vrijheid Heusden'.

REGIO - De inwoners van Heusden en omgeving hebben het ongetwijfeld gemerkt via de lokale media. In het weekend van 1 tot 4 november wordt in de gemeente Heusden het feit herdacht dat de kernen in deze gemeente 75 jaar geleden bevrijd zijn door de Schotse troepen van de 51ste Highland Division. Reden voor de gemeente Heusden om een herdenkingsweekend te initiëren waarbij nogal wat partners betrokken zijn.

Gasten

In deze Tafel van Heusden blikken de gasten terug op de activiteiten die al zijn gestart en kijken ze vooruit naar de vele activiteiten in het eerste weekend van november. Leo Swaans ontvangt de volgende gasten: Frank Horvers (kabinetchef de gemeente Heusden), Ans Buys (voorzitter Werkgroep Herdenking 75 jaar Stadhuisramp Vesting Heusden), Adri Verboord (voorzitter Heemkundekring Onsenoort) en Anton Harbers (voorzitter Comité 75 jaar Bevrijding Heusden).

Activiteiten

Zij vertellen over hun activiteiten. Denk hierbij aan de lezing van Jac Didden, de boeken van Gini van Wijk en Geke van der Merwe, maar ook het Herptse dagboek van Jan Durenkamp. De veteranendag, de expositie 'Tussen Strijd en Vrijheid' in het Gouverneurshuis, het Bevrijdingsconcert in De Voorste Venne, de onthulling van het peilmonument aan de Steegerf en de bevrijdingsroute, ze worden allemaal benoemd.

Uitzending

De uitzending op Ziggokanaal 42 is zaterdag om 19.00 uur. Het programma wordt herhaald op zondag om 20.00 uur. Meer info op www.htrmedia.nl waar deze en eerdere uitzendingen bekeken kunnen worden.

Meer berichten