De samenstellers van de vernieuwde website van het Streekarchief Langstraat Heusden Altena springen een gat in de lucht tijdens de presentatie in het Bezoekerscentrum in Heusden.
De samenstellers van de vernieuwde website van het Streekarchief Langstraat Heusden Altena springen een gat in de lucht tijdens de presentatie in het Bezoekerscentrum in Heusden. (Foto: )

Website SALHA geheel vernieuwd

  Historie

Met trots presenteert Streekarchief Langstraat Heusden Altena (SALHA) haar vernieuwde website. De site is overzichtelijker, sneller en ook toegankelijker. Met een paar kliks op de muis kan de bezoeker aan de hand van thema's alle beschikbare informatie opvragen.

REGIO - Wie eenmaal op de digitale snelweg zit, kan deze vaak moeilijk verlaten. Dit bleek tijdens de presentatie van de vernieuwde website in het Bezoekerscentrum in Heusden. Streekarchivaris Hildo van Engen vertelde daar dat de 'oude site' uit 2014 dateert. Door technologische ontwikkelingen werkten een aantal functies niet meer naar behoren. "We zijn met deze site weer helemaal bij de tijd", aldus Van Engen. Mariska Heijmans, adjunct streekarchivaris, lichtte toe dat de de nieuwe site tot stand is gekomen aan de hand van suggesties van medewerkers, bezoekers en vrijwilligers. Ze demonstreerde vervolgens hoe op eenvoudige wijze beeldmateriaal en andere informatie opgeroepen en uitgeprint kan worden. Ook beeldmateriaal kan vergroot en verkleind worden. Dat geldt ook voor krantenartikelen en bouwtekeningen. Meike Geerlings demonstreerde daarna hoe in rap tempo aan voorouderonderzoek te doen. De website kan zeven dagen in de week en vierentwintig uur per dag worden geraadpleegd. Ook voor actuele informatie, zoals de aankondiging van over lezingen en andere activiteiten. Meer info: www.salha.nl.

Meer berichten