Basisschoolleerlingen krijgen uitleg bij één van de fotopanelen. Onder andere over de Jodenvervolging tijdens WOII. Foto Nico Verbunt.
Basisschoolleerlingen krijgen uitleg bij één van de fotopanelen. Onder andere over de Jodenvervolging tijdens WOII. Foto Nico Verbunt. (Foto: Nico Verbunt)

Expositie over Joodse geschiedenis van de gemeente Heusden verhuisd

  Historie

Heemkundekring Onsenoort heeft de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar de Joodse geschiedenis van de gemeente Heusden. Dit presenteren ze nu in een reizende expositie in alle vestigingen van de Bibliotheek Heusden. Het afgelopen weekend is de expositie verhuisd van Bibliotheek Vlijmen naar Bibliotheek Drunen.

DRUNEN - Via panelen wordt informatie gegeven over de Jodenvervolging, het project van de struikelstenen en over de drie joodse personen waarvoor deze struikelstenen gelegd zijn. Andere panelen geven informatie over de joodse begraafplaats in Heesbeen, de vroegere joodse synagoge in Heusden, de tragedie van de joodse familie Löb, de Vlijmense verzetsheldin Cis Suijs en de Drunense verzetsheld Henk Romeijn. De expositie is gratis is te bekijken tijdens openingstijden.

Meer berichten