Corrie van den Berg uit Heusden brengt een bezoek aan de expositie 'Zeven eeuwen Heusden' in Het Gouverneurshuis.
Corrie van den Berg uit Heusden brengt een bezoek aan de expositie 'Zeven eeuwen Heusden' in Het Gouverneurshuis. (Foto: )

Expositie 'Zeven eeuwen Heusden' tot 1 april te bewonderen

  Historie

In verband met het succes is de expositie 'Zeven eeuwen Heusden' in Het Gouverneurshuis in Heusden tot 1 april verlengd. Het is de laatste kans om de geschiedenis van alle kernen in Heusden in vogelvlucht te bekijken. Tijdens de expositie is veel te zien en van alles te beleven!

HEUSDEN - In 2018 werd Heusden 700 groots gevierd. De komende weken moeten gezien worden als een toegift. In alle zalen wordt de gezamenlijke geschiedenis van de gemeente Heusden gepresenteerd. Van zware kanonskogels uit de Tachtigjarige Oorlog tot de Zuiderwaterlinie. Veel aandacht is er voor de betekenis van het (boeren)land en voor de drie grootste industrieën uit de gemeente Heusden. Het gaat hierbij om de scheepswerf, scheepsschroevenfabriek Lips en conservenfabriek Jonker Fris. Ook presenteert het museum verhalen van beroemde Heusdenaren, uit elke eeuw één. Zo kan de bezoeker onder andere nader kennismaken met Sofia van Heusden, Gisbertus Voetius en Paul van Loon. Om zo veel mogelijk mensen in staat te stellen de tentoonstelling te bezoeken is de toegang gratis. In het museumcafé en op het terras kan de bezoeker een consumptie gebruiken. Ook kan een wandeling in de tuin worden gemaakt. Het Gouverneurshuis is op vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten