Na de oorlog ontvingen vele verzetsmensen het Verzetsherdenkingskruis. Het opschrift luidt: 'DE TYRANNY VERDRYVEN 1940-1945'.
Na de oorlog ontvingen vele verzetsmensen het Verzetsherdenkingskruis. Het opschrift luidt: 'DE TYRANNY VERDRYVEN 1940-1945'.

Expositie over de Joodse geschiedenis in de gemeente Heusden

  Historie

Heemkundekring Onsenoort heeft de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar de Joodse geschiedenis van de gemeente Heusden. Dit presenteren ze nu in een reizende expositie in alle vestigingen van de Bibliotheek Heusden en deze start op woensdag 6 maart in de Bibliotheek van Vlijmen. Later volgende bibliotheken in Drunen (april) en Oudheusden (mei).

VLIJMEN - Via panelen wordt informatie gegeven over de Jodenvervolging, het project van de struikelstenen en over de drie joodse personen waarvoor deze stenen gelegd worden. Andere panelen geven informatie over de joodse begraafplaats in Heesbeen, de vroegere joodse synagoge in Heusden, de tragedie van de joodse familie Löb, de Vlijmense verzetsheldin Cis Suijs en de Drunense verzetsheld Henk Romeijn. Ook onderwerpen als het onderduiken, het verzet en de onderscheidingen die de verzetshelden kregen als het Verzetsherdenkingskruis en het Israëlische Yad Vashem krijgen aandacht. De expositie is gratis is te bezoeken tijdens openingsuren van de bieb.

Meer berichten