Jan van Oudheusden verzorgt dinsdag 15 januari in De Remise in Drunen een lezing over de oorzaken, het verloop en de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog.
Jan van Oudheusden verzorgt dinsdag 15 januari in De Remise in Drunen een lezing over de oorzaken, het verloop en de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. (Foto: WJ Monsieurs)

Lezing Jan van Oudheusden over de Eerste Wereldoorlog

  Historie

Op 11 november was het 100 jaar geleden dat de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog werd getekend. Het leek heemkundekring Onsenoort interessant nogmaals aan deze gebeurtenis aandacht te besteden. Hiertoe hebben zij historicus Jan van Oudheusden bereid gevonden.

DRUNEN - In de lezing met als thema 'De Eerste Wereldoorlog, moedercatastrofe van de 20ste eeuw', zet hij de oorzaken, het verloop en de gevolgen van deze oorlog uiteen. Hij doet dit op dinsdag 15 januari in De Remise aan de Grotestraat 267 in Drunen. Aanvang om 19.30 uur. Aanmelden: 0416-320995, of via bestuur@hkkonsenoort.nl.
Vijf weken na de moord op de troonopvolger van Oostenrijk-Hongarije kwamen jarenlang opgekropte spanningen tot ontlading. Juichend trok een jonge generatie Europeanen naar de slagvelden. Ruim negen miljoen soldaten stierven, en een veelvoud raakte gewond. De kaart van Europa werd door elkaar geschud. De oorlog vormde de kraamkamer van communisme, fascisme en nationaalsocialisme. De Tweede Wereldoorlog, de Koude Oorlog en de strijd op de Balkan en in het Midden-Oosten vinden hun wortels in deze wereldbrand.

Meer berichten