Ronald Glaudemans voor de Sint-Jan. Niet alleen één van de grootste kerken van Nederland, maar ook één van de rijkst gedecoreerde!
Ronald Glaudemans voor de Sint-Jan. Niet alleen één van de grootste kerken van Nederland, maar ook één van de rijkst gedecoreerde! (Foto: )

Lezing over de Bossche Sint-Jan

  Historie

Heemkundekring Onsenoort presenteert op dinsdag 12 december de lezing 'De Sint-Jan te 's-Bosch. Bouwgeschiedenis en bouwsculptuur 1250-1550'. Deze lezing wordt verzorgd door Ronald Glaudemans in de zaal van De Remise aan de Grotestraat 267 in Drunen. Aanvang om 19.30 uur en de entree bedraagt 4 euro inclusief koffie/thee bij binnenkomst. Aanmelden: bestuur@hkkonsenoort.nl, of telefonisch op 0416-320995.

DRUNEN - Ronald Glaudemans studeerde aanvankelijk stedenbouwkunde en raakte vanaf 1983 betrokken bij de toenmalige Bouwhistorische en Archeologische Dienst van de gemeente 's-Hertogenbosch, waar hij zich kon bekwamen tot allround bouwhistoricus. Hij stond aan de wieg van het Bossche onderzoeksbureau BAAC. Vanaf 2009 is hij gemeentelijk bouwhistoricus in 's-Hertogenbosch en publiceerde over bouwhistorisch onderzoek en speciaal over de Bossche Sint-Janskathedraal.
Deze kathedraal behoort behalve tot de grootste kerken van de Nederlanden ook tot de rijkst gedecoreerde kerken. Niet alleen de hoeveelheid bouwsculptuur is opmerkelijk, ook de originaliteit en de kwaliteit valt op. Veel van de bouwsculptuur van het exterieur is bij restauraties vervangen, maar in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is veel van het authentieke beeldhouwwerk bewaard gebleven.

Meer berichten