Het vertrekpunt van de wandeling is De Steegerf, waar in het begin van de vorige eeuw een mooie villa gebouwd werd voor Otto van Lidt de Jeude, ingenieur van Rijkswaterstaat.
Het vertrekpunt van de wandeling is De Steegerf, waar in het begin van de vorige eeuw een mooie villa gebouwd werd voor Otto van Lidt de Jeude, ingenieur van Rijkswaterstaat. (Foto: Collectie HKK Onsenoort)

Cultuurhistorische wandeling

  Historie

Heemkundekring Onsenoort presenteert op zondagmorgen 11 november opnieuw een cultuurhistorische wandeling langs het Drongelens Kanaal en door de Baardwijkse Overlaat.

DRUNEN - De wandeling staat onder leiding van gids Gien van Wijk en start om 10.00 uur op de parkeerplaats aan de Steegerf in Drunen (einde Torenstraat). De wandeling duurt ongeveer 2 uur en deelname is voor iedereen helemaal gratis.
De wandeling wordt zoals gezegd verzorgd door Gien van Wijk, auteur van het boek "Van Baardwijkse Overlaat tot Drongelens Kanaal". Tijdens de wandeling vertelt hij uitgebreid over onder andere het ontstaan van deze waterstaatkundige werken en het toenmalige nut er van.

Meer berichten