De 'Anton Pieckzaal' is geruime tijd de belangrijkste expositieruimte van het automuseum geweest. Foto: Collectie HKK Onsenoort.
De 'Anton Pieckzaal' is geruime tijd de belangrijkste expositieruimte van het automuseum geweest. Foto: Collectie HKK Onsenoort. (Foto: )

Dorpswandeling in het centrum van Drunen

  Historie

Heemkundekring Onsenoort verzorgt op zondagochtend 21 oktober weer een wandeling in het centrum van Drunen. Het vertrek is om 10.00 uur op het Raadhuisplein. Tijdens de twee uur durende wandeling vertelt gids Bart Beaard op een aantal punten wat in de vorige eeuw er zoal in het Drunense centrum veranderd is. De wandeling wordt gedaan aan de hand van het fotoboek 'Dorpswandeling Drunen' dat te koop is bij Boekhandel Sikkers of vóór de wandeling bij de gids. Deelname aan de wandeling zelf is gratis.

DRUNEN - Op één van de vertelpunten wordt verteld hoe industrieel Max Lips en kunstenaar Anton Pieck het straatbeeld van de Grotestraat hebben veranderd. In 1955 is Max Lips met zijn hobby 'oude auto's' begonnen in één van de garages achter zijn woonhuis. In de loop der tijd worden een aantal panden aangekocht en allemaal aangepast naar ontwerpen van Anton Pieck. Alle voorgevels van deze panden worden voorzien van mooie gevelstenen met thema's die met de oude auto's of met Drunen te maken hebben. Eén van de panden krijgt dan ook de naam 'Anton Pieckzaal'. De hele maand november presenteert heemkundekring Onsenoort een expositie in de bieb van Drunen met het thema 'Lips Automuseum Drunen'. Op vele fotopanelen wordt het verhaal van het automuseum verteld.

Meer berichten