Wim Klinkert is hoogleraar Militaire Geschiedenis aan zowel de Universiteit van Amsterdam en de Militaire Defensie Academie.
Wim Klinkert is hoogleraar Militaire Geschiedenis aan zowel de Universiteit van Amsterdam en de Militaire Defensie Academie. (Foto: )

Lezing professor Wim Klinkert over WOII

  Historie

Heemkundekring Onsenoort heeft op donderdag 11 oktober prof. Wim Klinkert uitgenodigd om een lezing te houden over de aanloop naar en het begin van de Tweede Wereldoorlog. De lezing wordt gehouden in het Oude Tramstation aan de Heusdenseweg 16 in Elshout, begint om 19.30 uur en de entree bedraagt 4 euro inclusief koffie/thee bij binnenkomst. Graag vooraf aanmelden: bestuur@hkkonsenoort.nl, of telefonisch 0416-320995.

ELSHOUT - Op 10 mei 1940 viel het Duitse leger ons land binnen, onder andere in Limburg. Daar waren toen bij de verdedigingslijnen Maaslinie en Peel-Raamstelling veel militairen uit onze omgeving gelegerd in het 17e Regiment Infanterie. Op de eerste dag van de oorlog werden we ook geconfronteerd met de harde realiteit van een oorlog, want drie plaatsgenoten sneuvelden; Marien de Wit uit Drunen in een kazemat in Roermond en Mari van Esch uit Haarsteeg en Loek van Zon uit Vlijmen beiden in kazematten in Kessel.

Professor Klinkert - hoogleraar Militaire Geschiedenis, zal onder meer ingaan op het Interbellum, de periode tussen 1e en 2e Wereldoorlog, de algemene staat van het Nederlandse leger, de vrijwillige Landstorm, de mobilisatie in 1939, de inval van de Duitsers op 10 mei 1940, de verdedigingslinies in Limburg en het krijgsgevangenschap.

Meer berichten