Bioloog Jan Nillesen verzorgt dinsdag een lezing in De Remise in Drunen.
Bioloog Jan Nillesen verzorgt dinsdag een lezing in De Remise in Drunen.

Lezing Jan Nillesen in De Remise in Drunen

  Historie

Op dinsdag 11 september is Jan Nillesen te gast bij heemkundekring Onsenoort om een lezing te geven met als titel 'De Maas, van open riool naar natuurparadijs'. Deze lezing vindt plaats in Partycentrum De Remise aan de Grotestraat 267 in Drunen, begint om 19.30 uur en de entree bedraagt 4 euro per persoon inclusief een kop koffie/thee bij binnenkomst. Aanmelden is gewenst: bestuur@hkkonsenoort.nl, of telefonisch op 0416-320995.

DRUNEN - De lezing van bioloog Jan Nillesen omvat een landschapsbiografische en historisch ecologische beschouwing over de geschiedenis van onze omgeving en haar relatie tot de grote rivieren. Samen met hem maken de aanwezigen een reis door de tijd.
Nillesen beschrijft het ontstaan van de landschappen, de geologie, de rol van Maas en Rijn en de vestiging van de eerste mensen. We volgen hun weg door de tijd. De wijze waarop zij hun omgeving inrichtten en een bestaan wisten op te bouwen.
De spreker vertelt tijdens deze lezing het verhaal dat schuilgaat achter de aardkundige verschijnselen die een beslissende rol hebben gespeeld bij de wijze waarop de mensen het landschap hebben ingericht. Hij sluit zijn lezing af met een uitgebreide toekomstvisie op de rivier.
Bioloog Jan Nillesen is gepensioneerd onderwijzer die in zijn werkzame leven gewerkt heeft in verschillende dorpen aan de Maas. Vanaf zijn jeugd is zijn voorliefde uitgegaan naar natuurstudie en aardkunde.

Meer berichten