Het hoofdprogramma was ingeruimd voor een fantastisch duo: Pál László Szomora op viool en Anastasia Kozhushko op de piano.
Het hoofdprogramma was ingeruimd voor een fantastisch duo: Pál László Szomora op viool en Anastasia Kozhushko op de piano.

Prachtige uitvoering in de Voorste Venne

  Cultuur

Op zondag 24 november heeft het derde concert plaatsgevonden in een reeks van 10 concerten in zaal Utopia in de Voorste Venne. Steeds meer mensen vinden op de laatste zondag van de maand de weg naar De Voorste Venne voor een uitvoering van Utopia Klassiek. Ook nu waren er weer ruim 50 mensen.

DRUNEN - Zoals gebruikelijk was de opening ingeruimd voor een jong talent. Deze keer was het talent wel erg jong! Thomas Krause uit Eindhoven is pas 6 jaar. En heeft van deze 6 jaar pas 2 jaar pianoles. Hij vertolkte zonder bladmuziek o.a. stukken van Edward Grieg, Scott Joplin en sloot af met het bekende stuk van Wolfgang Amadeus Mozart: Eine Kleine Nachtmusik. Na afloop van zijn concert ontving hij een overweldigend applaus. Het was een fantastische uitvoering van zo'n jong talent. Op de vraag van onze presentator Laurent Postma hoe het toch kon dat hij al die stukken muziek uit zijn hoofd speelde, antwoordde hij droogjes: "Ik heb de bladmuziek in mijn hoofd". Het was een genot om hem in de prelude te mogen verwelkomen.

Na deze prelude was het hoofdprogramma ingeruimd voor een fantastisch duo: Pál László Szomora, 17 jaar, op viool en Anastasia Kozhushko op de piano. Dit duo, wat al een aantal jaren samen optreed, heeft al vele jaren de harten van het publiek gestolen. Ook nu was dit weer het geval. Voor de pauze werd een prachtig stuk van César Franck ten gehore gebracht: Viool sonate in A. Na de pauze werd het optreden vervolgd met stukken van onder andere Dvorák, Chopin en het werd afgesloten met het prachtige La Campanella van Paganini. Ook zij verdienden het welgemeende applaus van het publiek.

Eén van de aanwezigen vertelde dat dit een geweldige manier is om maandelijks jong talent kennis te laten maken met De Voorste Venne in Drunen en omgekeerd. "Ik had dit concert voor geen goud willen missen", aldus de bezoeker. Een andere bezoeker vond Utopia Klassiek een fantastisch initiatief van De Voorste Venne.

Na dit laatste optreden werd door het aanwezige publiek een stemformulier "ingevuld". De uitslag was net zo overweldigend als het optreden: 61% van het publiek vond het uitmuntend en 37% vond het zeer goed. Met andere woorden; dit duo doet hiermee een grote gooi naar de finale in Juni 2020.

Het volgende concert vindt plaats op zondag 29 december. Een moment, zo tussen de kersstol en de oliebollen, om even rustig te genieten van mooie klassieke muziek. Ook dan zal er weer een prelude worden gespeeld, dit keer een trio. In het hoofdprogramma zal Anto Bayram Karamenderes optreden op piano.Hij heeft in het verleden vele prijzen gewonnen en stond op zondag 24 november in de finale in Vught. Deze jonge kanjer komt naar Utopia Klassiek met een meesterlijk muziekprogramma. Dit mag u zeker niet missen!

Meer berichten