Capella Monteverde tijdens een repetitie in de kapel van de voormalige Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. Daar presenteren zij op zaterdag 21 december een sfeervol kerstconcert
Capella Monteverde tijdens een repetitie in de kapel van de voormalige Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. Daar presenteren zij op zaterdag 21 december een sfeervol kerstconcert (Foto: )

Kerstconcert Capella Monteverde

  Cultuur

Capella Monteverde verzorgt zaterdagavond 21 december om 20.00 uur een kerstconcert in de kapel van Mariënkroon. Zij doen dit op uitnodiging van Stichting Honsoirde. Dit optreden staat voor het laatst onder leiding van dirigent Reinier Wakelkamp. De intimiteit van de kapel was voor hem reden zijn afscheidsconcert met Capella Monteverde op Mariënkroon te geven.

NIEUWKUIJK - Het wordt een boeiend concert met uitvoeringen van composities van onder andere Dietrich Buxtehude (1637-1707), Telemann (1681-1767) en Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1849). Onder het motto "Soli Deo Gloria" omvat het programma verder werken van Johann Sebastian Bach en tijdgenoten. Het concert opent met het 'Deutsches Magnificat' van Heinrich Schütz. Dit is één van Bachs grote voorgangers. Geëindigd wordt met 'Christe du Lamm Gottes' van Felix Mendelssohn. Verder sieren de namen van Krebs, Homilius en Zelenka het programma. De begeleiding wordt verzorgd door een klein strijkersensemble en orgel, bespeeld door Thed van den Aker. Sinds 2011 voert Capella Monteverde jaarlijks een concertprogramma uit. Dit met muziek uit de renaissance en de vroege barok. In 1987 ontving dirigent Reinier Wakelkamp de Albert Swaneprijs vanwege zijn verdiensten voor het culturele leven in Den Bosch en omgeving. Aanvang concert: 20.00 uur. Kaarten zijn te reserveren op www.honsoirde.nl.

Meer berichten