De vier fantastische muzikanten van ABBA Gold Europe zijn vanavond (woensdag 27 november) te gast in de Voorste Venne in Drunen.
De vier fantastische muzikanten van ABBA Gold Europe zijn vanavond (woensdag 27 november) te gast in de Voorste Venne in Drunen. (Foto: )

Genieten en ontmoeten in de Voorste Venne

  Cultuur

Komende week kunnen kinderen en volwassenen van alle leeftijden weer volop genieten en ontmoeten bij de Voorste Venne in Drunen. Er staat namelijk een prachtig programma gepland. Te beginnen op woensdagavond wanneer de band 'ABBA Gold Europe' de theaterzaal op zijn kop zet.

DRUNEN - De muziek van ABBA is populairder dan ooit. De film Mamma Mia! Here We Go Again was de bioscoophit van zomer en najaar 2018. De destijds baanbrekende muziek wordt nog steeds volop gekopieerd en 'geleend' in hedendaagse popliedjes. ABBA leverde een masterclass in popmuziek. A Tribute is een hommage aan de muziek van ABBA in zijn originele vorm. De vier fantastische muzikanten van ABBA Gold Europe spelen onder meer 'Dancing Queen', 'Gimme! Gimme! Gimme!' en 'Knowing Me, Knowing You', liedjes die in het geheugen gegrift staan. De bandleden zaten eerder in de cast van Mamma Mia op West End in Londen. Dit is dus geen 3D-versie, maar live! Datum: 27 november. Tijd: 20.15 uur. Tickets kosten 26,50 euro (13,75 euro met Heusdenpas).
Op donderdagavond is het tijd om elkaar te ontmoeten en samen te genieten van film. De theaterzaal wordt dan omgetoverd tot bioscoopzaal, waar de film Saving Private Ryan te zien is, als onderdeel van de filmcursus van Het Pieck. Hierbij wordt een inleiding gegeven, samen met een hoop interessante achtergrondinformatie over de film. Door de ogen van een groep Amerikaanse soldaten volgen we het verhaal dat begint met de historische invasie op D-Day, waarna de groep een gevaarlijke en speciale opdracht moet uitvoeren. Kapitein John Miller moet met zijn mannen achter de vijandelijke linies op zoek naar soldaat James Ryan, wiens drie broers zijn gesneuveld. De mannen stuiten op zoveel gevaren dat ze het nut van dit bevel in twijfel beginnen te trekken. Waarom moeten acht leven op het spel worden gezet om één leven te redden? Te midden van de keiharde realiteit van de oorlog zoekt ieder naar zijn eigen antwoord en naar de kracht om een onzekere toekomst te overwinnen met eer, fatsoen en moed.' Acteurs: Tom Hanks, Edward Burns, Matt Damon. Genre: Actie/Avontuur. Datum: 28 november. Tijd: 19.30 uur. Tickets kosten 15 euro (8,50 euro zonder inleiding).
Zaterdag 30 november staat het prachtige gebouw aan het Anton Pieckplein in het teken van de Kinderdag van Het Pieck. Er worden dan leuke workshops en activiteiten georganiseerd. De Voorste Venne draait speciaal voor de kinderen om 13.30 uur de film 'Sinterklaas en de vlucht door de lucht'. De verwende Floor vraagt aan haar steenrijke vader een zwembad vol chocolademunten. Wanneer zelfs Sinterklaas hem niet kan helpen, ontvoert hij de Sint met zijn luchtballon. In ruil voor 1 miljoen munten zal hij Sinterklaas vrijlaten. Lukt het de Pieten om de munten te maken, zodat de Sint op tijd is voor pakjesavond?' Deze film is geschikt voor alle leeftijden. Datum: 30 november. Tijd: 13.30 uur. Ticket kosten 5,50 euro.

Meer berichten