Christa van Hulten verzorgt op zaterdag 30 november een speciale editie van 'Muziek op Schoot'. Ook deze workshop voor kinderen van 1 tot 4 jaar staat geheel in het teken van Sint en Piet.
Christa van Hulten verzorgt op zaterdag 30 november een speciale editie van 'Muziek op Schoot'. Ook deze workshop voor kinderen van 1 tot 4 jaar staat geheel in het teken van Sint en Piet. (Foto: )

Speciale dag voor kinderen in aanloop naar Sinterklaasfeest

  Cultuur

In aanloop naar de feestdagen zet het Pieck op zaterdag 30 november alle kinderen in de spotlights met extra activiteiten voor peuters, kinderen en hun (groot)ouders. Naast speciale creatieve workshops zoals 'Musical in 1 dag', 'Muziek op schoot' en 'Babyslofjes maken' draait de sinterklaasfilm 'Sinterklaas en de vlucht door de lucht' in de theaterzaal van de Voorste Venne in Drunen.

DRUNEN - Voor de peuters is er om 10.00 uur én om 11.00 uur de workshop 'Muziek op schoot'. Deze wordt gegeven door Christa van Hulten. Kindjes van 1 tot 4 jaar kunnen hier samen met hun ouder of grootouder zingen, bewegen en spelen met muziek. Deze speciale workshop staat natuurlijk in het thema van Sinterklaas. Ze gaan bewegen als Amerigo of klimmen net als de pieten met een klimversje erbij. En natuurlijk varen met de boot van Sinterklaas. Wat levert dat veel plezier op! De workshop duurt ongeveer 45 minuten. Aanmelden voor deze workshop kan via info@hetpieck.nl.

Musical in 1 dag

Bij de workshop 'Musical in 1 dag' staat dit keer de klassieker 'Mary Poppins' centraal; een musical vol fantasie en met een fantasiewereld die de kinderen gaan gebruiken om een eigen verhaal te vertellen. Je krijgt deze dag onder andere dansles, zangles en toneelles van verschillende docenten van het Pieck. Dit alles onder regie van toneeldocente Karlijn Vlug. Nadat je het geheel samen met haar nog een keer geoefend hebt, speel je een korte presentatie voor het publiek dat je zelf meebrengt. De workshop duurt van 09.30 tot uiterlijk 16:00 uur en deelname kost 25 euro per kind. Kinderen vanaf 6 jaar mogen meedoen aan deze dag. Eten doe je tussen de middag gewoon bij het Pieck. Aanmelden voor deze workshop kan via info@hetpieck.nl.

Babyschoentjes maken

Bij Lise Brunt, schoenontwerpster van beroep, kun je van 10.00 tot 13.00 uur zelf babyschoentjes komen maken van leer voor baby's tot 1 jaar oud. De patronen krijg je in de workshop, aftekenen, uitsnijden, voorbereiden en stikken op de leermachine doe je helemaal zelf. Met allerlei leuke fournituren kun je van jouw babyschoentjes een uniek exemplaar maken, een persoonlijk en leuk cadeau voor de komende feestdagen! De kosten bedragen 37,50 euro. Aanmelden voor deze workshop kan via info@hetpieck.nl.

Sinterklaasfilm

En dan is er op zaterdag 30 november ook nog de sinterklaasfilm 'Sinterklaas en de vlucht door de lucht'. Deze draait om 13.30 uur in de theaterzaal van de Voorste Venne en is geschikt voor alle leeftijden. Kaartverkoop loopt via de Voorste Venne: www.devoorstevenne.nl.

Meer berichten