Bibliotheek Heusden doet in de maand november mee aan Nederland Leest. Voor alle bezoekers ligt er een gratis boek klaar.
Bibliotheek Heusden doet in de maand november mee aan Nederland Leest. Voor alle bezoekers ligt er een gratis boek klaar. (Foto: )

De Bibliotheek gaat voor Duurzaamheid

  Cultuur

November is de maand van Nederland Leest, de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de Bibliotheek. Leden en niet-leden kunnen een gratis boek met natuurverhalen van Jan Wolkers ophalen. Het bijbehorende maatschappelijke thema is 'Duurzaamheid'.

REGIO - In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Aanstaande zaterdag om 10.00 uur presenteert de Bibliotheek samen met Buurt Bestuurt en team Geerpark een gratis wandeling en workshop over biodiversiteit. Onder leiding van Landschapsarchitect Thomas Jansen wandelen de deelnemers door Geerpark.. Daarna is er in informatiecentrum Morgenland een inspiratiesessie en workshop om een eigen biodiverse droomtuin te creëren. Voor een broodje wordt gezorgd. Aanmelden: www.bibliotheekheusden.nl/activiteiten.
Zaterdag 23 november van 10.00 tot 13.00 uur wordt in Bibliotheek Drunen het duurzaamheidsfestival 'Winterbloei' gehouden met boeiende lezingen. Iedereen is welkom.

Meer berichten