Lucia de Bonth uit Nieuwkuijk is de drijvende kracht achter de jaarlijkse kerstfair in de Voorste Venne in Drunen. Foto: Yuri Floris Fotografie
Lucia de Bonth uit Nieuwkuijk is de drijvende kracht achter de jaarlijkse kerstfair in de Voorste Venne in Drunen. Foto: Yuri Floris Fotografie (Foto: )

Gezellige kerstfair in de Voorste Venne

  Cultuur

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 november vindt in de Voorste Venne aan het Anton Pieckplein 71 in Drunen de jaarlijkse kerstfair plaats. Daar presenteren veertig enthousiaste standhouders zich aan het publiek. Wie deze fair eenmaal heeft bezocht, blijft terugkomen! Vooral dankzij de bijzondere ambiance met een vette knipoog naar Anton Pieck.

door Hans van den Eeden

DRUNEN - Tijdens de fair kan het publiek zich weer oriënteren op kerstcadeautjes, woonaccessoires en meer. Uiteenlopend van handgemaakte kerststallen, Engels antiek, sieraden, kleding, tot serviezen toe. Tevens worden er allerlei zoete en hartige lekkernijen en streekproducten gepresenteerd. Ook is er een grote variëteit aan woon- en groendecoraties te bewonderen en er is informatie verkrijgbaar over schildercursussen. Verder kan de bezoeker kennismaken met surrealistische fotografie en stichting Africa at Heart vraagt aandacht voor kwetsbare mensen in Afrika.

Lokale inbreng

De fair wordt ook Heusdens ingekleurd. Zo zorgt Wijndomein Woutherus voor wijn van Elshoutse bodem en vestingbewoner Sandra de Ruijter is met haar 'high tea' present. De pas 16-jarige Jens Arnold Fitters uit Drunen laat de bezoeker genieten van zijn houtsculpturen. Organisator Lucia de Bonth uit Nieuwkuijk vat samen: "Tijdens deze kerstfair kunnen bezoekers in de fraai gedecoreerde ruimtes genieten van kwaliteitsproducten van hoog niveau. Ook belangstellenden voor tafellinnen, zilverwerk en antieke meubels komen aan hun trekken."

De presentaties worden hoofdzakelijk in de ruime evenementenhal van het cultureel centrum gehouden. Net als andere jaren krijgen de stands alle ruimte om zich optimaal te kunnen presenteren. "Samen met de standhouders kijken we uit naar dit evenement", aldus De Bonth. Gedurende de zomermaanden heeft De Bonth haar handen al vol met de organisatie van de kerstfair. Ze neemt dan onder andere contact op met mogelijke deelnemers en zet de organisatie goed op de rails.

Bach & Broccoli

De kerstfair wordt dit jaar muzikaal ondersteund met optredens van muziekgezelschap Bach & Broccoli. Deze eigentijdse troubadours brengen een breed repertoire aan liedjes. De stralende tenor Evert van Rongen ondersteunt zijn expressieve echtgenote en alt Maria. Dit doet hij met diverse muziekinstrumenten waaronder gitaar, snarendrum en de flierefluit. Het aardige van Bach & Brocolli is dat ze zich op een speelse wijze onder het publiek begeven en inspelen op hetgeen er gebeurt. De ervaring leert dat Bach & Brocolli dan ook een goede aanvulling is op de kerstfair in de Voorste Venne.

Praktische info

Kerstfair op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 december in de Voorste Venne. Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 5 euro. Kinderen mogen gratis naar binnen. Kijk voor meer informatie op www.kerstfairdevoorstevenne.nl.

Meer berichten