Schrijfster Anne Moraal verzorgt op maandag 25 november een lezing bij het Pieck in Drunen. Foto: Jan Willem Kaldenbach
Schrijfster Anne Moraal verzorgt op maandag 25 november een lezing bij het Pieck in Drunen. Foto: Jan Willem Kaldenbach (Foto: Jan Willem Kaldenbach)

Lezing Anne Moraal bij het Pieck: 'Honden huilen niet'

  Cultuur

Kunstencentrum het Pieck organiseert in samenwerking met de bibliotheek Heusden een lezing naar aanleiding van de debuutroman 'Honden Huilen Niet' van Anne Moraal. Een roman over verdriet en de pogingen daaraan te ontsnappen.

DRUNEN - Voor het verhaal koos Anne als hoofdpersoon de Noord-Koreaanse Jin, kind van een beroemd wetenschapper. Na de dood van haar vader wil Jin maar één ding; ontsnappen aan haar verdriet. Ze is uitverkoren om te gaan werken in een restaurant in Amsterdam, het enige Noord-Koreaanse restaurant in Europa. Haar reisgenoten blijken allemaal hun eigen redenen te hebben om hun vaderland achter zich te laten; een plek waar sommigen nooit meer terug zullen keren. Literair agent Willem Bisseling interviewt de schrijfster. Aan bod komt onder andere hoe Anne begon met schrijven, waarom ze juist over Noord-Korea schreef en het spel van waarheid en fictie dat ze haar personages laat spelen.
De lezing op maandag 25 november om 19.30 uur is onderdeel van de cursus literatuurbeschouwing van Het Pieck. Eens per maand gaan de cursisten samen dieper in op een boek uit de moderne literatuur. Ook geïnteresseerden die de cursus niet volgen zijn van harte welkom om de lezing bij te wonen. Kaartverkoop loopt via de bibliotheek. Bieb-leden betalen een gereduceerd tarief van 2,50 euro, niet leden 5 euro. Afhankelijk van de opkomst wordt de lezing gehouden in de theaterstudio of vergaderruimte 2 van het Pieck aan het Anton Pieckplein 71 in Drunen.

Meer berichten