Harmonie De Eendracht Heusden onder leiding van dirigent Ad van Beek.
Harmonie De Eendracht Heusden onder leiding van dirigent Ad van Beek.

Bevrijdingsconcert Harmonie De Eendracht Heusden

  Cultuur

Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding organiseert Harmonie De Eendracht Heusden op zondag 3 november een bevrijdingsconcert in de Grote of Catharijnekerk in Heusden-vesting. Harmonie De Eendracht Heusden heeft organist Jaco van der Werken gevraagd om zijn medewerking aan dit concert te verlenen. Hij is de vaste bespeler van het Lohman orgel in de kerk en gezamenlijk zullen orkest en organist een aantal werken uitvoeren.

HEUSDEN - Het programma op deze middag is zeer afwisselend. Zo speelt de harmonie Band of Brothers, het thema van de bekende Amerikaanse oorlogsserie maar ook bij dit thema passende lichtere muziek zit in het programma. Een voorbeeld hiervan is Basin Street Blues, een dixieland muziekstuk wat in de veertiger jaren van de vorige eeuw populair werd. Bijzonder zijn natuurlijk de drie werken die het orkest samen met organist Jaco van Werken uitvoert. De combinatie van orkest en orgel komt niet vaak voor en zorgt voor bijzondere klanken. Het bekendste werk is Conquest of Paradise van de gelijknamige film maar ook de andere werken zijn zeer de moeite waard. Harmonie De Eendracht Heusden bestaat uit 20 leden en staat onder leiding van dirigent Ad van Beek.

U bent van harte welkom om ons Bevrijdingsconcert op zondag 3 november bij te wonen. Dit vindt plaats in de Grote of Catharijne Kerk, Burchtstraat 2 in Heusden-vesting. Het concert start om 14.00 uur en de entree is gratis.

Meer berichten