De Vincentiusvereniging presenteert op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 een tweedehands boekenbeurs op het terrein van de voormalige abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk.
De Vincentiusvereniging presenteert op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 een tweedehands boekenbeurs op het terrein van de voormalige abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. (Foto: )

Grote boekenbeurs Vincentius

  Cultuur

Literatuur en cultureel erfgoed zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat geldt ook zeker voor gebruikte boeken. De jaarlijkse boekenbeurs van de Vincentiusvereniging - op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 oktober - in de 'boekentent' op het terrein van de voormalige abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk is een uitgelezen moment om voor een prikkie nieuw leesvoer in te slaan.

NIEUWKUIJK - Alle aangeboden boeken worden vooraf streng geselecteerd. Boeken die niet aan de gestelde criteria voldoen, verdwijnen bij het oud papier. De boeken worden in verschillende categorieën aangeboden. Uiteenlopend van geschiedenis, literatuur, reizen, gezondheid, muziek, tot romans. ook bezoekers die op zoek zijn naar atlassen, een encyclopedie, of techniek- en kinderboeken komen aan hun trekken. Daarnaast worden op de beurs ook LP's, DVD's en CD's aangeboden.

Boekenbeurscafé

Tijdens deze 33ste editie is er natuurlijk gelegenheid om een kopje koffie of thee in het 'boekenbeurscafé' te drinken. Belangstellenden kunnen zowel op zaterdag als zondag van de gelegenheid gebruik maken om een wandeling op het terrein van de voormalige abdij te maken. De opbrengst van de boekenbeurs komt zoals ieder jaar ten goede aan mensen die het niet breed hebben.

Gratis entree

Openingstijden: op vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. iedereen is van harte welkom en de entree is gratis.

Meer berichten