Merel Junge (foto) en James Oesi zijn zondag te gast bij Honsoirde.
Merel Junge (foto) en James Oesi zijn zondag te gast bij Honsoirde.

Optreden James Oesi en Merel Junge in Cultuurtoren

  Cultuur

James Oesi en Merel Junge treden aanstaande zondag om 20.30 uur op in de Cultuurtoren van Honsoirde. Dit concert belooft één van de absolute hoogtepunten te worden van dit seizoen! Kaarten zijn te reserveren op www.honsoirde.nl.

NIEUWKUIJK - In het concert verkennen James Oesi en de veelbelovende jonge violiste Merel Junge de klankkleuren van contrabas en viool die in de uitstekende akoestiek van de kapel van de voormalige Abdij Mariënkroon samenvloeien.

James Oesi

Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma's – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia en festivals. Ook is hij een graag geziene gast in programma's als Podium Witteman, Vrije Geluiden en op NPO Radio 4 en NPO Radio 1.

Merel Junge

Merel Junge speelt als violiste in binnen- en buitenland in diverse ensembles en orkesten. Junge is vast lid van de Eef van Breen Group en heeft daarnaast gespeeld onder leiding van Edo de Waart in het Hong Kong Philharmonic Orchestra en het Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi. Honsoirde is er trots op deze jonge talentvolle musici zondag te mogen verwelkomen!

Meer berichten