The Explosion Rockets verzorgen op zondagmiddag 6 oktober een spetterend optreden in De Ster in Nieuwkuijk. Foto: Kees Lankhaar
The Explosion Rockets verzorgen op zondagmiddag 6 oktober een spetterend optreden in De Ster in Nieuwkuijk. Foto: Kees Lankhaar (Foto: Kees Lankhaar)

Rock 'n' Roll in De Ster in Nieuwkuijk

  Cultuur

'Back to the fyfties and sixties' met authentieke Rock 'n' Roll op zondagmiddag 6 oktober in De Ster in Nieuwkuijk met een optreden van The Explosion Rockets.

NIEUWKUIJK - Partycentrum De Ster heeft met Gert-Jan van Rooij een zeer ervaren nieuwe eigenaar en timmert flink aan de weg. Toen hij het idee ontstond om een 'back to the fifties en sixties party' te organiseren, dacht hij meteen aan The Explosion Rockets. De Ster is tientallen jaren hét uitgaanscentrum van de Langstraat geweest. Na enkele stille jaren heeft Gert-Jan er, met succes, weer nieuw leven in geblazen.

Terug in de tijd

De Brabantse band The Explosion Rockets bestaat uit zanger Ruud Kuijpers, bassist Hank van Empel, sologitarist Joost Roest, drummer Frans van Esch, toetsenist Martien van Engelen en slaggitarist Thom Sens. Het repertoire omvat de authentieke klassiekers uit de jaren '50 en de vroege jaren '60. Swingende rock 'n' roll en prachtige ballades van legendarische zangers als Elvis, Cliff Richard, Eddie Cochran en Buddy Holly. Daarnaast komt ook de in die jaren zo populaire instrumentale gitaarmuziek van onder andereThe Shadows en Spotnicks aan bod. Kortom, voor elk wat wils. Een perfecte stap terug in de tijd, waarbij de bandleden de nummers swingend ten gehore brengen en zanger Ruud, als een Elvis in zijn beste jaren, het podium laat kraken! Een genot voor de oren en de ogen.

Grote schare fans

In de loop der jaren heeft de band een grote fanclub om zich heen weten te vergaren. Fans die de band haast overal volgen om maar geen optreden te hoeven missen. Bijna alle nummers zingen zij letterlijk mee en alles wat Explosion Rockets is, sparen en verzamelen zij. Naast enkele LP's in de late jaren '70 heeft de band inmiddels ook diverse CD's en DVD's uitgebracht. Deze zijn uiteraard verkrijgbaar tijdens het optreden. Vanaf 1985, toen de band werd herenigd, tot nu toe treden The Explosion Rockets overal op in Nederland, maar worden ook gevraagd in Engeland, België, Duitsland en Luxemburg. Niet voor niets heeft het rockpopblad De Jubop The Explosion Rockets uitgeroepen tot de beste band van de Benelux. Zij zijn daarom één van de meest gevraagde bands van dit moment.

Kaartverkoop

Wilt u aanstaande zondag verzekerd zijn van een goede zitplaats, kom dan op tijd. De grote zaal van De Ster aan de Nieuwkuijksestraat 73 in Nieuwkuijk opent haar deuren om 13.00 uur. Om 14.00 uur begint de band met spelen en het optreden duurt tot ongeveer 18.00 uur. Bel voor het reserveren van kaarten met 073-51512547, met 06-12365352 of met 06-45928586. Meer informatie vindt u op www.explosionrockets.nl en/of www.sternieuwkuijk.nl.

Meer berichten