Roots in The Bakery bij Bakkertje Deeg in Heusden start op woensdag 25 september met een optreden van niet één maar drie artiesten: Gait Klein Kromhof, Ries de Vuyst en Rianto Delrue.
Roots in The Bakery bij Bakkertje Deeg in Heusden start op woensdag 25 september met een optreden van niet één maar drie artiesten: Gait Klein Kromhof, Ries de Vuyst en Rianto Delrue. (Foto: )

Roots in The Bakery in Heusden

  Cultuur

Op woensdagavond 25 september wordt de eerste 'Roots in The Bakery' gehouden. Bij Bakkertje Deeg aan de Botermarkt 13 in Heusden treden Gait Klein Kromhof en Ries de Vuyst op. Het duo vond de wortels van hun muziek op krakende 78 toerenplaten.

HEUSDEN - Gait Klein Kromhof speelt in verschillende bands. De laatste jaren is hij vooral actief met de Zeeuwse Rootsband. Hij is een meester in de akoestische stijl. Naar verluidt blaast hij ook het publiek in de vesting met een elektrisch versterkt harmonicaatje van de sokken. In 2010 werd hij niet voor niets door de 'Dutch Blues Awards' verkozen tot 'Harmonicaspeler van het Jaar'. Ries de Vuyst is afkomstig uit Zeeuws Vlaanderen. In de jaren tachtig van de vorige eeuw toerde hij met de bluesrockgroep Avalanche door de Benelux. Tevens was hij begeleider van artiesten als Lowell Fulson en Phil Guy.

Speciale gast

Als speciale gast in Heusden laat ook Rianto Delrue van zich horen. Met zijn verhalende muziek en nostalgische melodieën weet hij steeds zijn publiek te beroeren. De sfeervolle samenwerking tijdens de Prinsenhoffeesten in Gent inspireerde Gait en Ries om vaker gedrieën op pad te gaan. Dat gaat nu ook in Heusden - sfeervol en dicht op elkaar - gebeuren. De organisatie is in handen van Stichting Het Ravelijn.
Het optreden begint om 20.30 uur en entree kost 15 euro per persoon. Kaarten zijn te reserveren via de website: www.ravelijnheusden.nl.

Meer berichten