Senia richt in het hele land luistergroepen op voor mensen die van klassieke muziek houden.
Senia richt in het hele land luistergroepen op voor mensen die van klassieke muziek houden.

In Heusden gaat binnenkort een muziek-luistergroep van start

  Cultuur


Veel mensen kunnen enorm genieten van klassieke muziek. Nóg mooier is het om samen te luisteren naar prachtige klassieke stukken, erover door te praten en nog meer te begrijpen van wat muziek wil zeggen. Als je samen luistert gaat klassieke muziek pas écht leven. Binnenkort start een luistergroep in Heusden.

HEUSDEN - Wilt u meedoen? Kom dan op woensdagmiddag 16 oktober thuis bij Jan van Veelen in Heusden. Daar organiseert Senia een informatiebijeenkomst over de oprichting van een luistergroep klassieke muziek.

Muziekluisterwijzer

Senia richt in het hele land luistergroepen op voor mensen die van klassieke muziek houden. De 7 à 8 deelnemers bespreken om de 6 weken een muziekstuk met behulp van een muziek-luisterwijzer, opgesteld door deskundigen. Hierin staan allerlei luistertips en achtergrondinformatie over het muziekstuk. Dat doen ze aan de hand van cd's en luisterfragmenten op internet. Het gaat om verschillende stukken, zoals de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach, Mozarts' opera Le Nozze, maar ook het spetterende An American in Paris van Gershwin en de Fantastique van Berlioz.

Praktische informatie

Belangstellenden zijn welkom op woensdag 16 oktober om 15.00 uur bij Jan van Veelen in Heusden. Vooraf aanmelden voor meer informatie via info@senia.nl.

Meer berichten